Перемишль – Київ

Перемишль – Київ

Супроводжуючи Високопреосвященного Владику Євгена Поповича,  працівники Перемиської Консисторії, які поїхали з Митрополитом на Постійний Синод до Києва, відбули ділові зустрічі з працівниками Патріаршої Курії і Київської Архиєпархії УГКЦ. У нових приміщеннях, в близкості з Патріаршим Собором, ці церковні установи почали працювати нещодавно.  Отці запізнались зі стратегією і функціонуванням цих інституцій, праця яких є зразковою. В головному було це функціонування економату, Патріаршої і Архиєпархіальної канцеларії, роботою пресс-служби, місійним відділом, ректорату Київської Духовної Семінарії, Патріаршої Комісії у сприянні єдності християн. Була це добра нагода налогодити співпрацю, обмінятись досвідом.

Отці мали нагоду відвідати церковні спільноти, які творяться в Києві та його околицях. Однією з таких була спільнота в Борисполі, яка активно розвивається за останні десять років свого існування. Наші вірні мають свій храм і активну підтримкку місцевої влади, релігійна свідомість якої змінилася з появою греко-католицької спільноти. Представники місцевої влади підтвердили особливий духовний зв’язок їхнього міста з перемиською землею. Недалеко Борисполя народився Микола Чубинський – автор слів Державного Гимну. Його портрет, разом з портретом о. Михайла Вербицького – автора музики до слів Гимну, – сина перемиської землі, поміщенні на фасаді Міської Ради.

У підсумковий день перебування у столиці отці взяли участь у спільній Службі Божій у Патріаршому Соборі, відслуженої разом з Владикою Йосифом Міляном і представниками Патріаршої, Перемиської і Київської консисторій.

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK