Мистецтво рукописної та друкованої української книги від XI до XIX ст.

Мистецтво рукописної та друкованої української книги від XI до XIX ст.

12 грудня молодь з Комплексу Загальноосвітніх шкіл ім. о. Маркіяна Шашкевича у Перемишлі взяла участь в уроці про мистецтво рукописної та друкованої української книги від XI до XIX ст.

Урок відбувся у приміщеннях Консисторії Перемисько-Варшавської Архиєпархії. Пан професор Богдан Білий – директор Архіву Перемисько-Варшавсьої Архиєпархії і о. д-р Микола Костецький розказали про ітсорію рукописної та друкованої книги на основі літургійних зразків. Метою уроку було те, щоб зацікавити молодь історією української культури. Перш за все були згадані перші друкарні в Україні,які прославилися друкованням книг на високому мистецькому рівні. Були згадані українські друкарні у Львові, Осторозі, Києво-Печерській Лаврі, Почаївській друкарні, в Уневі і Супряслі. Згадано також друкарні в інших країнах, які друкували кириличні книги. Молодь не тільки з зацікавленням слухала, але також могла фізично побачити і доторкнути книг які мають кількасот років.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK