ПОШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ ДУШПАСТИРСЬКОЇ РАДИ ПІВНІЧНИХ ДЕКАНАТІВ (продовження+фоторепортаж)

ПОШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ ДУШПАСТИРСЬКОЇ РАДИ ПІВНІЧНИХ ДЕКАНАТІВ (продовження+фоторепортаж)

Більше ста мирян, священиків, монахів і монахинь взяло участь у поширеному засіданні Архиєпархіяльної Душпастирської Ради, що відбулася в п’ятницю 30 листопада в приміщеннях ольштинської парафії Покрови Пресвятої Богородиці. У зустрічі взяли участь представники від Ольштинського, Ельблонзького, Венґожевського та Варшавсько-Люблінського деканатів.

Перед діловою зустріччю, доповідями й обговоренням запланованих питань присутні взяли участь у Молебні до Святого Духа відправленому Митрополитом Євгеном Поповичем у сослужінні о. декана Івана Лайкоша і місцевого пароха о. Івана Галушки.

«Пять років тому у Перемишлі ми разом провели єпархіяльний собор, на якому, між іншими, було покликано до існування Архиєпархіяльну Душпастирську Раду, допоміжного органу єпископа для вирішування пасторальних питань. Рада має для нас особливе значення, бо ж складається вона зі священиків, монахів але у більшості з вірян, представників громад… Це репрезентативна група, голос якої важливий для нас в адмініструванні Церквою, якомога найкращому веденні душпастирської послуги» – у проповіді до згромаджених відзначив Перемисько-Варшавський Митрополит.

У першій частині зустрічі, проведеній у світлиці ольштинського приходства, присутні ознайомилися з доповіддями й статистикою представленими працівниками Перемиської Курії.

Доповідали:

– о. Павло Рогунь – підсумки Ювілейного Року 325-ліття з’єднання Перемиської Єпархії з Апостольською Столицею;

– Михайло Пульковський – результати консультацій у справі зміни літургійного календаря, проведених під час душпастирських відвідин  у 2018 р.;

– Аркадій Ґіза – результати майнового аудиту Архиєпархії;

– о. Павло Поточний – ефективність реалізації душпастирської програми «Жива парафія».

Після обіду делегати, поділені на чотири незалежні групи, зібралися в окремих приміщеннях з метою детального обговорення поставлених перед ним питань:

  1. Чи наша Церква вже готова до зміни літургійного календаря.
  2. Душпастирські пріоритети на 2019 р.
  3. Душпастирські пріоритети до 2025 р.
  4. Як віднестися до проблеми найменших наших парафій, що неспроможні самим функціонувати.

Підсумувавши результати переговорів, делегати роз’їхалися по своїх парафіях в надії, що їхня праця принесе щедрі плоди для душпастирського життя Архиєпархії у вигляді багатьох ініціатив.

Богдан Тхір

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK