ЗБОРИ ДУШПАСТИРСЬКОЙ РАДИ ПІВНІЧНИХ ДЕКАНАТІВ В ОЛЬШТИНІ (Комунікат)

ЗБОРИ ДУШПАСТИРСЬКОЙ РАДИ ПІВНІЧНИХ ДЕКАНАТІВ В ОЛЬШТИНІ (Комунікат)

Сьогодні 30 листопада в Ольштинській парафії відбулися розширені збори Душпастирськой Ради північних деканатів Перемисько-Варшавської Архиєпархії: Ольштинського, Ельблонського, Венґожевськогою та Варшавсько-Люблінського. Крім дійсних членів на засідання прибулo 103 представників з кожної парафії разом зі своїми священиками, монахами та монахинями. З Ольштинськой Парафії делегатами були: о. парох Іван Галушка а також Іван Курій, Галина Доскоч і Анна Зрада.

О годині 10:00 перед зборами відслужено Молебень до Св. Духа в Церкві Покрови Пресвятої Богородиці в Ольштині. Богослуження очолив Архиєпископ Кир Євген Митрополит Перемисько-Варшавський. У своєму слові Архиєрей привітав прибулих членів Душпастирської Ради, делегатів і запросив до активної праці, щоб спільно виробити стратегію діяльності на найближче майбутнє. Опісля делегати перейшли до парафяльного залу і там дальше проходили збори. Першу точку представив о. Павло Рогунь, це був підсумок Ювілейного Року 325-ліття єдності Перемишльської Єпархії УГКЦ з Римською Апостольською Столицею. Другy точкy – результати опитування вірних Перемисько-Варшавської Архиєпархії про можливу зміну Літургійного Календаря – представив зібраним п. Михайло Пульковський, Архиєпархіальний  Економ. Це питання збудило цікавість та дискусію. Після перерви були представлені опрацьовані статистичні дані про економічно-фінансовий стан Архиєпархії, дані про кількість вірних а також п. Аркадій Ґіза представив статус майна та нерухомості, що належить архиєпархії. Отець Павло Поточний представив стратегію розвитку «Жива парафія-місце зустрічі з живим Христом». Після обіду Mитрополит Кир Євген попросив учасників розділилитися на чотири робочі групи. У групах делегати мали обговорити нище згадані теми та передати вирішені відповіді на питання:

  1. На Вашу думку чи наша Церква в Польщі є готова на зміну літургійного календаря;
  2. На Вашу думку, які повинні бути душпастирські пріоритети в нашому пасторальному плануванні на 2019 рік;
  3. На Вашу думку, які повинні бути наші душпастирські пріоритети в нашому пасторальному плануванні на 2025 року;
  4. Беручи до уваги нашу економічну спроможність як діяти з парафіями, які неспроможні самі з себе утримати храм. Не кажучи вже про підтримку пароха.

Після закінчення праці в групах ведучі з груп представили результати. Підсумувавши засідання Душпастирської Ради, Архиєрей Кир Євген подякував усім за іх працю. Подякував о. парохy Іванy Галушка за приготовлення і пригощення Душпастерськой Ради i представників з кожної парафії.

Іван Курій

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK