У Варшаві відійшла до Господа с. Зиновія Вільховська СНДМ

У Варшаві відійшла до Господа с. Зиновія Вільховська СНДМ

В неділю, 11 листопада 2018 р. у Провінційному Домі Сестер Служебниць НДМ відійшла до Господа, на 73 році життя і 56 чернечого покликання с. Зиновія Галина Вільховська.  Народилася  у 1945 в Творильному, в родині Михаїла і Катерини  з  дому  Кій. У 1947 р. була переселена в рамках Акції „Вісла”, разом зі своїми батьками та ріднею на північний схід Польщі до місцевості Кльони, біля Доброго Міста.

До Згромадження вступила 30 грудня 1962 року у Варшаві, коли вчителькою була с. Амалія Чабан, а Провінційною Настоятелькою – с. Віра Бобінська.

09 липня 1963 р у церкві Успення Пресвятої Богородиці у Варшаві відбулися облечини Галини, на яких прийняла монаше ім’я Зиновія.  Також у Варшаві склала 11 липня 1965 р. Перші Обіти та 15 серпня 1970 р. Вічні Обіти.

В роках 1965 – 1977 с. Зиновія жертвенно працювала, як вихователька в Домі Соціальної Допомоги,  для дітей з глибокою розумовою недорозвиненістю у Матчині біля Люблина. Рівночасно підвищувала свої кваліфікації у Люблині і Тарнові.

У вересні 1977 р. підняла нове служіння у Домі св. Івана Богослова  у Свідвіні, де була настоятелькою спільноти та обняла катехізацію дітей парафії.

Несподівано у серпні 1978 р. Провінційна Настоятелька с. Анна Проців покликала с. Зиновію на  Вчительку Новіцяту у Варшаві. Уповаючи на Божу поміч с. Зиновія прийняла цей відповідальний уряд у формації молодого покоління Служебниць Непрочної Діви Марії в Польщі.

24 вересня 1991 р. с. Зиновія разом з Сестрами Новичками  переїхала з Варшави до ново вікритого Дому Божого Провидіння в Перемишлі по вул. Висоцького 59. Початки в новому домі були нелегкі, однак с. Зиновія зуміла це все подолати та відповісти на нові візвання, які вже на нею чекали. Піднялася формації сімох сестер новичок з Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні. З часом також до новіцяцької  спільноти долучили Сестри з інших  Згромаджень:  Пресвятої Родини, Святого Вінкентія і Св. Йосафата. Під проводом с. Зиновії  мали вони змогу особисто навчитися, як вести формацію у своїх Згромадженнях в Україні.   Був це важливий формаційний час для всіх.

Для с. Зиновії завжди було важлива людина, дуже старалася допомагати кожній новичці в її початковій дорозі розізнання свого покликання. З материнською любов’ю вчила молитви,  перказувала правди віри та харизму Згромадження.

Вчителькою новичок була до 14 червня 2002 року. Свою жертвенну працю у формації наймолодших членів Провінції сповняла з великою мудрістю, великодушністю та материнською лювов’ю 24 роки. Мала великий дар духового проводу та вміла защіпити в серцях молодих новичок любов до Бога, Церкви і Згромадження.

С. Зиновія в роках 1989 – 1995 та 2000 – 2005 справувала уряд Провінціної Дорадниці.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK