110 років церкви в Люблинці Новому

110 років церкви в Люблинці Новому

В днях 18-19.08.2018 року любачівську землю відвідали мешканці і нащадки сіл Люблинця Старого, Люблинця Нового, Жукова, Горайця, Плазова,Улазова, Нового Села та інших сусідніх місцевостей. Два дні прочани молилися на цвинтарях в інтенції своїх предків. Головна подія відбулася, однак, на свято Переображення Господнього –святкування 110 річниці від побудови храму Люблинця Нового отцем Северином Меттелею та його мешканцями. Від виселення мешканців села в 1947 році церква залишилася  самітним свідком минулих, величних літ.  Коли можна було відвідувати рідні землі, небайдужі мешканці села стали рятувати церкву, кладовище, а перш за все пам`ять односельчан виселених в радянську Україну та на західні і північні землі Польщі.

В цьому році також прибули виселенці і нащадки з України та Польщі, щоб в день празника помолитися на місці так святому для кожного з них. Мали нагоду також подивляти красу частинно відновлюваної церкви. В цьому році була вона накрита новою бляхою, відреставровано захристію і головний павук церкви.

Дякую сестрі Анні ЗССНДМ за фотографії.
О. Іван Тарапацький

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK