ВІДБУЛАСЬ ПРОЩА НА ГОРУ ЗЯ’ВЛІННЯ

ВІДБУЛАСЬ ПРОЩА НА ГОРУ ЗЯ’ВЛІННЯ

15 серпня 2018 р. відбулась проща на Святу Гору З’явління (біля Кальварії Пацлавської, гміна Фредрополь) – яку зорганізувала Грекокатолицька Парафія Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Святу Літургію очолив та проповідь виголосив до зібраних прочан Архієпископ Євген (Попович) – Митрополит Перемисько-Варшавської Архієпархії. Урочистості почалися богослуженням Хресної дороги, у якій взяли участь усі прочани. Хресну дорогу очолили: отець cотрудник Дмитро Лєшко. Після Хресної Дороги та Святої Літургії відбулося освячення води, яке здійснив Архієпископ і Митрополит Євген біля чудотворного джерела. Відбулось також посвячення хрестів, цвітів та інших релігійних речей. Після урочистостей на Горі Зֺ’явління усі переїхали на цвинтар до Корманич, де разом вірні з отцями молилися за усіх померших священиків та вірних і воїнів, які спочивають на місцевому цвинтарі в Корманичах.
У прощі на гору З’явління взяли участь священики: отець митрат Богдан Степан – парох Перемишля, отець протоієрей Іван Тарапацький – декан Перемиський, отець др Микола Костецький з Гломчі, отець Христофор Блажеєвський з Ярослава , отець др Мирослав Лопух, отець Дмитро Лєшко, отець Павло Шади, дякон Володимир Качмар та семінаристи. На святкування на Гору З’явління прибули прочани з Перемишля, Ярослава, Хотинця та околишніх сіл. Традиційно і цього року, вирушила піша проща на гору З’явління з Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Прочани вирушили о шостій рано та дійшли на 10. 00 годину до Гори З’явління.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK