ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК У ПЕРЕМИШЛІ

ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК У ПЕРЕМИШЛІ

Як завжди, урочисто перемишляни відзначили храмове свято св.Івана Предтечі. В Перемиському Соборі Святого Івана Хрестителя Архієрейську Святу Літургію очолив Високопреосвященний Архиєпископ Євген (Попович) – Митрополит Перемисько-Варшавський. Співслужили: архієпископ Іван (Мартиняк) – емерит, отець митрат Богдан Степан – протосинкел і парох, отець Микола Козіцкій ЧСВВ – Протоігумен Чину Святого Василя Великого у Польщі, отець митрат Іван Піпка, отець др Мирослав Данцак – ректор Духовної Семінарії у Пряшові, отець професор Марко Петро з Пряшова, отець протоієрей Богдан Панчак – віцеректор греко-католицької Духовної семінарії у Любліні, отець Петро Кушка парох церкви Успення Пресвятої Богородиці у Варшаві, отець ігумен Дмитро Гарасим ЧСВВ – Монастиря у Перемишлі, отець протоієрей Іван Тарапацький – Перемиський декан, отець Павло Рогунь – канцлер консисторії, отець протоієрей Богдан Ситчик парох Лідзбарка Вармінського, отець Христофор Блажеєвський – парох Ярослава, отець Ярослав Чухта з Висової, отець Богдан Крик – парох Жешова, та диякон Володимир Качмар.
Проповідь виголосив Митрополит і Архиєпископ Євген . Підчас Божественної Літургії відбулися дияконські свячення семінариста Григорія Пацана, який походить з парафії Успення Пресвятої Богородиці у Варшаві.
На Літургії були присутні також Сестри Служебниці на чолі з сестрою провінційною Наталією Маціною та сестри інших чинів з Перемишля, семінаристи з Любліна і Пряшова.
Парох та голова парафіяльної ради Богдан Попович, від імені вірних, подякували владикам та священикам за присутність і молитву на парафіяльному святі. Привітали також архиєпископа Івана Мартиняка з Днем Його Ангела.
Цей день був також нагодою, щоб подякувати молоді, яка працювала при парафії і яка закінчивши своє навчання в українській перемиській школі і відходить з Перемишля. Архиєпископ Євген з цієї нагоди нагородив їх почесною грамотою, а парафіяльна рада нагородила сувеніром. Нагороджені особи то: Микола Піпка (асиста) і Михайло Борис (асиста) – служащі і Клавдія Кузьмяк (хористка), Ольга Стабішевська (хористка), Ганна Фізьо (хористка) – усі вони хористки хору імені Михайла Вербицького. Цей хор співає кожну недільну Святу Літургію о годині 11.00 у Перемиському Соборі.
Завершальним богослуженням храмового празника у Перемишлі було водосвяття, після якого архиєпископ Іван Мартиняк покропив усіх присутніх свяченою водою.

Фоторепортаж Петро Кіх

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK