Запрошуємо до участі в молитві та зустрічі з Патріархом УГКЦ Блаж. Святославом Шевчуком

Запрошуємо  до участі в молитві та зустрічі з  Патріархом УГКЦ  Блаж. Святославом Шевчуком

Запрошуємо до участі в молитві та зустрічі з Патріархом УГКЦ Блаж. Святославом Шевчуком

***
Люблін – 6 червня(середа) 2018 р.

10.00 – Божественна Літургія під проводом Блаж. Святослава Шевчука
(Церква Різдва Пресвятої Богородиці – ал. Варшавська, 82)

************
14.00 – Презентація книжки – інтерв’ю
“Діалог лікує рани” за участю Блаж. Святослава Шевчука
(Католицький Університет Люблінський конференц зал ім. Кард. Стефана Вишинського Головний Корпус КУЛ, вул. Рацлавіцька 14)

***********
„Діалог лікує рани. Про Бога, Церкву та світ” – книга-інтерв’ю з Верховним Архієпископом (Патріархом) Києво-Галицьким Святославом Шевчуком.

Блаженніший Святослав в обширному інтерв’ю з редактором Католицького інформаційного агентства(Польща) Кшиштофом Томасіком, відкриває деякі досі невідомі факти про минуле та теперішнє УГКЦ а також про свою дорогу життя і служіння. Ромова відбулася в Закопаному біля Кракова перед прощею на гору Явір та лемківську Ватру 21-23 липня 2017 року.

Верховний Архієпископ (Патріарх) Києво-Галицький Святослав Шевчук – Глава Української Греко-Католицької Церкви, а також музикант, лікар і друг Папи Франциска вперше вичерпно і щиро розповідає про найчисленнішу у світі Східню Католицьку Церкву та про багато іншого. Він щиро і прямо представляє свій спосіб життя і служіння та розкриває своє бачення Бога, Церкви та світу. Він багато говорить про загрози, які виникають внаслідок крайнього націоналізму та про шанси, які створює діалог, а також про гарні, хоч часами і болісні відносини з Польщею, Росією та Православною Церквою, і про все що стоїть на перешкоді у повній співпраці католиків східного та західного обрядів.

У книзі також знайдемо свідчення Блаженнішого Святослава про св. Івана Павла ІІ, який зробив величезний внесок у відродження Української Греко-Католицької Церкви – Церкви мучеників, який підтримував відродження України та радів її суверенітету. Крім того, він зробив незаперечний внесок у справу польсько-українського примирення, здійснивши цілий ряд ініціатив у цій сфері. Однією з яких була зустріч українських та польських єпископів у Римі в жовтні 1987 р., де було підписано спільну декларацію про прощення та примирення між поляками та українцями. В тридцяту річницю цієї події, 11 жовтня 2017 року, у базиліці Святого Петра у Римі Блаженніший Святослав оголосив святого Івана Павла II покровителем „святої справи польсько-українського примирення”.

Перш за все Блаженніший Святослав, в бесіді з ж редактором Католицького інформаційного агентства Кшиштофом Томасіком, розповідає про те, що ми, як вірні єдиної вселенської Церкви, повинні знати один про одного.

Книга буде опублікована на початку 2018 року у видавництві „Знак” в Кракові у 1030-ту річницю хрещення Київської Русі.

„Під час багатьох годин розмов у Закопанському Реколекційному Центрі Верховний Архієпископ Києво-Галицький, якого по праву священики та вірні називають Патріархом, постає перед нами не тільки як людина, яка народилася і виросла ще в радянській Україні, але як пастир, Глава Церкви, яка пройшла крізь „темну долину” жорстокого переслідування безбожною, а отже, нелюдською комуністичною системою. Ця Церква, очищена як золото в плавильнику страждань, є знаком надії для незалежної Україну, яка бореться з агресією, кровоточить через війну на Сході, але постійно будує своє майбутнє серед вільних і суверенних держав”, – йдеться у вступі кард. Станіслава Дзівіша, особистого секретаря Івана Павла II.

„Архієпископ є цілковито християнином, учнем Ісуса Христа, і є цілковито пастирем, як Добрий Пастир. Тому його головним бажанням є євангелізація, турбота про довірену йому паству, а також тих, хто шукає свого місця у Церкві” (кард. Дзівіш, з вступу).

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK