Вийшло нове число «Перемиських Архиєпархіяльних Відомостей»

Вийшло нове число «Перемиських Архиєпархіяльних Відомостей»

У цьому році наша Митрополія відзначає 325-ліття відновлення єдності Перемиської єпархії з Римським Апостольським престолом, яку довершив єпископ Інокентій Винницький. У Великдень, 27 квітня 1693 року, відбувся в Перемишлі єпархіяльний синод, на якому прийнято рішення про повне підпорядкування єпархії Апостольському престолові.

Одним із заходів цих святкувань є спеціяльне видання «Перемиських Архиєпархіяльніих Відомостей», в якому зібрано різні документи і матеріали, що ілюструють пастирську діяльність владики Інокентія, до і після завершення ним процесу об’єднання Перемиської єпархії з Римом. У виданні надруковано документи, що були написані латинською, латинсько-польською (т.зв. макаронічним стилем) та староукраїнською (т.зв. «простою») мовами. Їх спеціально переклав українською Ростислав Паранько, викладач і класичний філолог з Українського Католицького Університету у Львові.

Збірник відкриває Послання Блаженнішого Святослава (Шевчука), присвячене цьому Ювілеєві.

 

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK