Відбулися чергові заняття у перемишльському Реґентському інституті

Відбулися чергові заняття у перемишльському Реґентському інституті

21-22 квітня 2018 р. б. відбулися чергові заняття у перемишльському Реґентському інституті. Пасхальний час розкрив перед слухачами співи великоднього часу (воскресного канону та стихир).

З історії літургійного співу про творчість Дмитра Бортнянського, зокрема, його хорові концерти, причастні, многоліття розповів проф. Юрій Ясіновський, який наголосив на величі цієї музики у західноєвропейському контексті. Особливості Уставу пасхальної відправи та богослужбових текстів, які передають радість та суть християнської віри розкрив Максим Тимо, викладач Літургіки.

Слухачі практикувалися у співі тризвуків, трьохголосній гармонізації ектеній та пісень на уроках сольфеджіо і музичної грамоти (др. Марія Качмар). Відчутний поступ роблять студенти  школи з вокалу, завдяки викладанню проф. Олега Цигилика та маґ. Наталі Давиди. Завдяки цьому покращується якість звучання музичного матеріалу піснеспівів. Дир-р Ярослав Вуйцик (літургійний спів) щоразу залучає учасників до закріплення отриманих знань у Недільних богослужіннях  Вечірні, Утрені та Літургії.

Зустріч слухачів з митрополитом Євгеном Поповичем та владикою Іваном Мартиняком передала студентам теплу атмосферу духовної опіки, дала відчути переймання їхніми успіхами і стала важливим моментом для заохочення учасників школи.

Запрошуємо взяти участь у щорічній Літній тижневій реґентській школі, яка відбудеться у с. Новиця, 24-29 червня 2018 р.

Марія Качмар

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK