В неділю у Перемишлі відбулося посвячення ікон з Іконописної Студії «Божидар»

В неділю у Перемишлі відбулося посвячення ікон з Іконописної Студії «Божидар»

В Томину неділю, в Соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі відбулася велика і цікава подія, посвячення 30 ікон, які були написані у Перемишлі нашими вірними. Ікони посвятили Митрополит і Архиєпископ Євген Попович, Архиєпископ Іван Мартиняк та парох отець митрат Богдан Степан.
Минулого року у Перемишлі почала працювати Іконописна Студія «Божидар», яку провадять майстри – іконописці з України. Вже від початку до неї почали сходитися люди, які відізвалися на першу літню сесію, двохтижневі реколекції, у монастирі Сестер Васил’янок в Перемишлі. Тут вони вперше познайомилися зі світом іконопису, відкриваючи його глибину у спільній молитві і науках,які провадили сестри.
Пізнавши красу іконописання, вони прагнули продовжувати своє навчання, і вже з жовтня минулого року кожного місяця відбувалися науки у Українському Народньому домі. До них долучилися жителі Перемишля і околиць. Вже у січні, на сам Старий і Новий Рік, вони взяли участь у благодійних аукціонах у Перемишлі і Ряшеві. Там вони виставили на продаж свої, намальовані власними руками ікони св. Миколая та св. Івана Дамаскина, і за кощти з продажі вони придбали потрібне обладнання для хворої двохрічної дитини, завдяки якому вона зможе пройти необхідній курс реабілітації.
Ікописна Студія «Божидар» не тилькі навчає про писання ікон але взагалі поширює знання про нашу рідну ікону з Перемишльських земель.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK