CЬОГОДНІ У ТОМИНУ НЕДІЛЮ ПОЧАЛАСЯ ПЕРЕГРИНАЦІЯ МОЩЕЙ СВЯТОГО ЙОСАФАТА У НАШІЙ МИТРОПОЛІЇ

CЬОГОДНІ У ТОМИНУ НЕДІЛЮ ПОЧАЛАСЯ ПЕРЕГРИНАЦІЯ МОЩЕЙ СВЯТОГО ЙОСАФАТА У НАШІЙ МИТРОПОЛІЇ

З нагоди святкування 325 – ліття відновлення єдності Перемиської єпархії з Київською Церквою й Римським Апостольським престолом (1693-2018) у нашій Митрополії в Томину Неділю почалася перегринація нетлінних мощей Святого Йосафата (Його рука зберігається у Перемиському Соборі).
В Соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі о годині 8.00 – парох отець митрат Богдан Степан з вірними виніс процесійно мощі Святого Йосафата з каплиці і відслужив Акафіст до Святого Йосафата.
В 9.00 годині Служилася Архієрейська Божествення Літургія, яку очолив Митрополит і Архиєпископ Євген Попович. Співслужили: Архиєпископ Іван Мартиняк, парох отець митрат Богдан Степан, отець Дмитро Лєшко і диякон Володимир Качмар. Після Літургії Митрополит і Архиєпископ перед мощами Святого Йосафата служив молебен, а опісля процесійно передано мощі отцю канцлеру Павлу Рогуньові – парохові з Хотинця. Парафіяни, які приїхали з Хотинця процесійно завезли мощі до свяоєї Парафіїї Різдва Пресвятої Богородиці.
О годині 13.00 урочисто внесено мощей св. Йосафата до церкви. Опісля відбулася Божествення Літургія, яку очолив отець митрат Богдан Степан в сослужінні отця канцлера Павла Рогуня. Після Святої Літургії відбулася адорація мощей та увечері вірні закінчили молитовний день молебенем до святого Йосафата.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK