Перша Служба Божа у Зомбках біля Варшави

Перша Служба Божа у Зомбках біля Варшави

З благословення Архієпископа Євгена Поповича, Митрополита Перемисько-Варшавського та з дозволу єпископа РКЦ Ромуальда Каміньского, завдяки плідній праці п. Петра Петренія та о.Володимира Рачковського, у Зомбках біля Варшави, на Квітну неділю відбулася перша Служба Божа. Службу відправив отець Володимир Рачковський, разом з хористами громади м. Варшави що знаходиться при конкатедральному костелі «Божого тіла» на камьонку по вул. Гроховська 365.

Перед Богослуженням була можливість приступити до Сповіді чим люди і скористались. Першу Службу відвідало  понад 30 чоловік, половина з яких скористались з Тайни Пресвятої Євхаристії.

Також прийшли підримати новостворену громаду у Зомбках провінційна настоятелька сестер Служебниць НДМ у Варшаві сестра Наталія Маціна та сестра Магдалина Ожанська. По закінченю Святої Літургії було освячену вербу та кожен був окроплений святою водою. Отець Володимир подякував всім присутнім за те, що прийшли, а також і тим, які долучились своєю працею у приготуванні каплиці до служіння а також парохові парафії Сільвестору Ціселському за те, що прихистив нашу українську громаду. Після чого усі присутні одержали на молитовну згадку образок.

В кінці усі присутні були так зворушені, що навіть не хотіли розходитись.  Була можливість поспілкуватись в домашній атмосфері, відчути свято Вербної неділі як у себе в дома в Україні. Бо не кожен українець має змогу поїхати на свята до дому.

Хочемо, щоб це, Богом посвячене місце, стало для всіх потребуючих українців рідним та близьким. Щоб кожен, хто сюди зайшов, знайшов душевний спокій, пораду,підтримку та допомогу для себе та своїх рідних в різних обставинах свого життя на чужині, далеко від рідного дому. Але НАЙБІЛЬШЕ хочемо, щоб ця майбутня парафія була, насамперед, місцем зустрічі людини з Господом, щоб саме тут ми зустріли і пізнали Христа, міцно з’єднались в глибокій вірі з Ним, та осягнули вічне Спасіння.

АДРЕСА:

  1. Powstancow 30, Зомбки.

Греко-Католицька громада при Парафії «Зіслання Святого Духа» РКЦ

Телефонуйте, запитуйте: telefon: +48 576 003 857 о.Володимир Рачковський.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK