ФАТІМСЬКА ЧУДОТВОРНА ІКОНА БОГОРОДИЦІ У ВАРШАВІ

ФАТІМСЬКА ЧУДОТВОРНА ІКОНА БОГОРОДИЦІ У ВАРШАВІ

В днях 12-15 жовтня 2017 р. до Варшави прибула Ікона Пречистої Богородиці Фатімської «Тобою єдність». Це все відбулося на прохання римо-католицького Пароха о. Яна Зєліньского з парафії Пресвятої Богородиці Матері Церкви що у Варшаві вул. Доманєвска 20, 02-672 Варшава.

Сотня річниця від початку обявлень в Фатімі минула 13 жовтня. В саму річницю Ікона прибула до варшавської парафії, де Євхаристійний Христос є на першому місці, а культ Богородиці є знаний для Парафіян. Тут ікона є чимось живим з чого вірні черпають духовну силу для себе. В 2016 р. до цієї Парафії 21 листопада прибула Ярославска чудотворна ікона «Милосердя Двері».

На весні 2017 р. о. Ян Зєліньскі парох римо-католицької парафії, запитав чи було б можливим щоб Ікона Фатімської Богородиці прибула до цієї Парафії. Вже в квітні о. Тихон Сергій Кульбака в розмові з Петром Петреній згодився щоб ця ікона прибула до Варшави. Перший термін був визначений в травні, але Боже Провидіння було інше і ця ікона з причин формальних не прибула. Тоді визначено другий термін 12-15 жовтня 2017 р. В цьому часі Пані Ганна Бойко написала таку саму ікону для місцевої Парафії. Отець Ян Зєліньскі мав бажання мати копію цієї ікони в парафії. Коли він почув що буде копія то дуже зрадів.

Ікона Фатімської Бородиці «Тобою єдність» прибула до Варшави в тиші 12 жовтня 2017 р. о год. 17:00. Її привезли годину скоріше і внесли до почитання. Протягом п’ятниці, суботи, неділі вірні прибували, щоб помолитися перед цією іконою.

Вже в неділю у вечері о год. 19:00 під час урочистої Меси, представники греко-католицької Парафії Блаженного Миколая Чарнецького з Парохом о. Богданом Крубою, передали для о. Яна Зєліньского, копію ікони «Тобою єдність» для римо-католицької парафії. Присутні на Месі вірні були дуже задоволені, що копія ікони Богородиці залишається в Парафії. Свою вдячність виразили оплесками.

Сердечне спасибі о. Тихону Сергію Кульбака за добру співпрацю, о. Яну Зєліньскому Пароху римо-католицької парафії, о. Богдану Крубі Пароху греко-католицької парафії, Пану Петрові Петреній за організацію прибутя цієї ікони і всім вірним римо-католицької і греко-католицької парафій.

Вже від січня 2014 р. з приміщень римо-католицькій парафії Пресвятої Богородиці Матері Церкви, користає греко-католицька парафія Блаженного Миколая Чарнецького. Від самого початку є дуже добра співпраця і завдяки тому греко-католики можуть користати з долішньої частини церкви, залу, кімнат для катехези і всіх інших приміщень аж до сьогоднішнього дня.

В КОЖНУ НЕДІЛЮ СЕРДЕЧНО ЗАПРОШУЄМО:

  • О год. 8:00 – Свята Літургія. За померлих.
  • О год. 10:00 – Свята Літургія. За здоровя і Боже благословення.
  • О год. 12:00 – Свята Літургія для дітей. За здоровя і Боже благословення.

Вул. Доманєвска 20, 02-672 Варшава.

  1. Domaniewska 20, 02-672 Warszawa

При Парафії діє міжшкільний пункт навчання релігії на державному рівні.

ДОЇЗД:

Метром до зупинки: Віляновска. Виходити в сторону вул. Алея Нєподлеглосьці.

Трамвяєм до зупинки: Метро Віляновска – 4, 10, 14, 35.

Авбобусом до зупинки: Метро Віляновска – 108, 139, 165, 192, 217, 218, 300, 331, 365, 700, 709, 710, 715, 724, 727, 739.

Авбобусом до зупинки: Осєдле Доманєвска – 174, 700.

Доїзди перевіряти задресою: www.ztm.waw.pl i www.jakdojade.pl/warszawa

 

Від Сходу до Заходу (Мал.1:11):

Фатімське Благословення – Україні

Всеукраїнська хода містами України «Від Сходу до Заходу (Мал.1:11): Фатімське Благословення – Україні»

Хронологія подій

13 травня 1917 року Божого – перше об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі.

13 травня 2010 року Божого – Свято Вознесіння Господнього, 93 річниця Фатімських об’явлень. Під час Служби Божої, після читання Святої Євангелії, священику у місті Донецьку було повеління написати Фатімську ікону Пресвятої Богородиці, що називається «Тобою єдність», освятити її в особливий спосіб по місцях Марійських об’явлень у Європі та на Сході і після того пронести ікону всією Україною задля благословення та освячення народу Божого.

29 липня 2010 року Божого – Преосвященний Єпископ Степан (Меньок), ЧНІ, Екзарх Донецько-Харківський, розглянувши прохання священика, видає Декрет і засновує Марійський Духовний Центр Пресвятої Богородиці Фатімської на Донеччині. Призначено відповідального координатора. Головною святинею майбутнього Центру визначено Фатімську ікону Пресвятої Богородиці «Тобою єдність». Визначено, що на головному престолі майбутнього Центру кожного дня повинні звершуватися дві Святі Літургії – у східному та західному обрядах, як символ єдності у Вселенській Церкві.

13 серпня 2010 року Божого – молебень до Пресвятої Богородиці, під час якого жеребом обрано із 5-ти кандидатів майстра, якому буде передано замовлення на написання ікони. Ним виявилася пані Ганна Бойко (Закарпаття). Розпочато збір коштів на написання ікони.

7 вересня 2010 року Божого – майстриня розпочала роботу над іконою. В Храмі Різдва Христового міста Донецька відтоді перед кожною Службою Божою правиться молебень до Фатімської Богородиці. Всі парафіяни кожного дня відмовляють вервицю в наміренні Фатімської ікони.

15 листопада 2010 року Божого – завершено роботу над Фатімською іконою Пресвятої Богородиці «Тобою єдність».

18 листопада 2010 року Божого – ікону доставлено у Козацький храм Різдва Христового міста Донецька.

20 листопада 2010 року Божого – ікону вставлено в захисний кіот із склом.

12 грудня 2010 року Божого – напередодні дня пам’яті святого апостола Андрія Первозваного – небесного патрона парафії, на захисному склі кіоту Фатімської ікони Пресвятої Богородиці виявлено контури зображення ікони, які з’явилися на ньому у невідомий спосіб. Крім контурів зображення Самої Богородиці, у центрі ікони, на фоні медальйону з написом церковнослов’янською мовою «Серце», з’явилося зображення серця, яке відсутнє на самій іконі.

22 грудня 2010 року Божого – Зачаття Пресвятої Богородиці. У храмі Архистратига Божого Михаїла міста Запоріжжя Преосвященними Владиками – Степаном (Меньок), ЧНІ, Екзархом Донецько-Харківським УГКЦ та Яном Собіло, єпископом – помічником Харківсько – Запорізької Дієцезії РКЦ  в співслужінні священників обох обрядів, як символ єдності у Вселенській Церкві, було урочисто посвячено ікону.

1 лютого 2011 року Божого – Фатімська ікона Пресвятої Богородиці «Тобою єдність» із знаками чуда починає ходу парохіями Донецько-Харківського.

З 10 по 17 липня 2011 року Божого здійснилося паломництво Фатімської ікони пресвятої Богородиці „Тобою єдність” на Святу Землю. Служби Божі та молебні перед іконою за Україну та український народ були відправлені у Назареті, на горі Тавор, у Вифлиємі, Єрусалимі (у Храмі Гроба Господнього та на місті Успіння Богородиці).

Після такого паломництва по святих місцях, немовби насичена їхньою благодаттю, ікона щедро розіллє цю божественну благодать містами та селами України, до яких вона буде принесена, щоби надихнути людей до навернення до Бога, подати їм силу та наснагу змінити своє життя на краще.

17 січня 2012 року, в місті Києві делегацію Марійського Центру Пресвятої Богородиці Фатімської на Донеччині прийняв Блаженніший Святослав, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Патріарх, Отець і Глава УГКЦ. Його Блаженство прочитав молитву благословення та окропив святою водою екуменічну Фатімської ікону Богородиці „Тобою Єдність”

18 лютого 2012 року в своїй резиденції на Фанарі, (Стамбул, Туреччина), Його Всесвятість, Вартоломій Перший, Архієпископ Константинополя – Нового Риму і Вселенський Патріарх прийняв делегацію Донецько-Харківського Екзархату УГКЦ. Під час аудієнції Його Всесвятість звершив молитву перед Фатімської екуменічної іконою Пресвятої Богородиці «Тобою єдність» і поблагословив її.

9 лютого 2012 року в неділю, Фатімська ікона Пресвятої Богородиці відвідала одразу два найдивовижніших і найдорожчих християнському серцю джерела в Константинополі – Влахерн і Живоносне Джерело.

27 лютого 2012 року в місті Кракові, в своїй резиденції, Фатімську екуменічну ікону Пресвятої Богородиці «Тобою єдність» благословив Його Високопреосвященство, Станіслав кардинал Дзівіш, архієпископ Краківський.

З 15 по 22 березня 2013 року в ікона перебувала в Польщі монастирі Ясна Гура в Ченстохові, біля чудотворної Ченстоховської ікони Пресвятої Богородиці, Королеви Польщі. Був здійснений «святий поцілунок»: Фатімської ікону при читанні молитов діткнули до Ченстоховської ікони.

Потім Фатімська ікона була в гостях у архієпископа і митрополита Перемишльсько-Варшавського УГКЦ Івана Мартиняка. Владика з радістю і любов’ю також благословив ікону.

21 березня Фатімська ікона була в гостях у Фатімському Санктуарії в Закопане – у Польській Фатіми, як називають його самі поляки. Тут також була здійснена Свята Літургія біля чудотворної Фатімської статуї Богородиці в намірі благословення людей, які будуть перед нею молитися. З того моменту, на прохання Пріора Ясної Гури, Фатімська ікона знаходилася в Ясногурському монастирі і в ньому перебувала до кінця травня місяця, даючи можливість безлічі паломників, які перебувають в Ченстохову, піднести свої молитви до Божої Матері не тільки перед Ченстоховською іконою чином, але і перед Фатімською з Донецька.

З 16 липня 2014 року до середини літа 2016 року ікона перебувала в окупованому російськими військами Донецьку. Після довгих і значних зусиль ікону вдалося визволити з полону і вивезти на українську територію.

21 жовтня 2016 року Блаженніший Святослав подарував Патріарху Лісабона Катехизм УГКЦ „Христос – наша Пасха” португальською мовою і ікону Фатімської Богородиці. „Ця ікона народилася в Донецьку, який зараз окупований. Наш священик о. Тихон Кульбака був заручником, два тижні пробув у полоні і просив передати її вам”, – сказав Глава УГКЦ, звертаючись до кардинала. „Нехай Богородиця буде надією українського народу, щоби зло було переможене святістю!” – підкреслив Предстоятель УГКЦ.

Наприкінці квітня 2017 року Фатімська ікона була привезена до Львова.

В дня 12-15 жовтня 2017 р. ікона була в гостях у Варшаві в римо-катодицькій парафії Пресвятої Богородиці Матері Церкви вул. Доманєвска 20, 02-672 Варшава. З приміщень цієї користають вірні греко-католицької парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві, які похолять з Польщі і України, а проживають у Варшаві.

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK