Плодовите Команча – нововисвячений отець диякон

Плодовите Команча – нововисвячений отець диякон

30 вересня, в суботу після свята Воздвиженні Чесного Хреста, у день, коли згадуємо святих Софію та її дочок Віру, Надію і Любов Українська Греко-Католицька Церква в Польщі поповнилася новим служителем Престолу. Визначна подія зібрала у с. Команча велику кількість не лише місцевих вірних.

Цього дня дияконські свячення отримав семінарист уже 6-го курсу Митрополичої Греко-Католицької Духовної Семінарії в Любліні, команчанин – Павло Шадий. Очолив Архиєрейську Божественну Літургію та здійснив рукоположення Високопреосвященний Кир Євген (Попович), Митрополит та Архиєпископ Перемисько-Варшавський УГКЦ. На Літургії співслужили отці, які, в певний спосіб, взяли участь у житті нововисвяченого диякона: о. Богдан Панчак (віце-ректор Семінарії), о. мітрат Іван Піпка (перший парох о. д-на Павла), о. Андрій Журав (теперішній парох парафії в Команчі), о. д-р Микола Костецький (реколекціоніст, який приготовляв до свячень), о. Богдан Огородник, о. д-р Мирослав Драпала, о. Христофор Блажеєвський, о. Мирон Михайлишин та ксьондз Мацєй Моліцкий. Служили також диякони та семінаристи обох обрядів з Любліна, яких приїхало, щоб разом бути з приятелем у важливий для нього час, 15 чоловік.

Отця диякона Павла підтримували його дружина Наталя, батьки, брат, сестра, друзі та парафіяни. Підтримка була відчутною у весь час приготувань та у самий день свячень.

Владика Євген подякував нововисвяченому о. диякону за відвагу та запросив до своєї «команди» на чолі з Христом. Також Митрополит у своїй подяці згадав всіх присутніх. Пізніше сам диякон у щасливому зворушенні подякував усім, хто спричинилися, щоб цей день міг стати плідним днем.

Опісля всі присутні мали можливість смачно пообідати та ще довго продовжували вітати нового диякона Перемисько-Варшавської Архиєпархії УГКЦ.

Семінарист ІІІ курсу, Віталій Бойко

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK