ПРОЩА ДО ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У ЧЕНСТОХОВІ

ПРОЩА ДО ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У ЧЕНСТОХОВІ

У чудовий осінній день 9 вересня 2017 р. прочани з парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві прибули на прощу до чудотворної ікони Богородиці в Ченстохові. Цього ранку з Варшави виїхало 2 автобуси парафіян, щоб подякувати Господеві за отримані ласки, а також у своїх наміреннях, і за мир в Україні.

«Прийдіть до Мене всі втомлені і обтяжені, а Я вас заспокою», – запрошує Господь цього разу своїх улюблених дітей на зустріч під материнським покровом Пресвятої Богородиці, прославленої в її Ченстоховскій іконі. Приїхавши,  процесійно вирушили до Чудотворної Ікони. Під проводом співу пісень до Богродиці, з іконою Ярославської Богородиці, короваєм на вишитому рушнику, хоругвами, процесія дійшла до святого місця.

Всі прочани увійшли перед ЇЇ маєстат. Тут розпочався молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив о. Богдан Круба парох парафії Бл. Миколая Чарнецького у Варшаві і о. Володимир Рачковський помічник Варшавської парафії вул. Доманєвска 20. Разом співслужили о. Андрій Михайлишин парох Вроцлавської парафії, о. Павло Добжаньскі парох Парафії в Олаві і Олесніци, о. Євген Сухий помічник Вроцлавської парафії, а також зі спільною молитвою приєднався Високопреосвящений Владика Іван. Всі разом спільно співали молебень, спів лунав на цілу каплицю.

Після закінчення молебня, всі вірні процесійно перейшли до каплиці на Святу Літургію, яку очолив Високопреосвящений Владика Іван Мартиняк Архиєпископ-емерит Перемисько-Варшавської Митпрополії УГКЦ в Польщі. На початку Літургії парафіяни з Парафії Бл. Миколая Чарнецького у Варшаві, привітали Владику з хлібом і сіллю і попросили про спільну Євхаристію і слово Боже, яке Владика виголосив після Євангелії. В тому часі всі бажаючі могли скористати зі святої тайни Покаяння.

На закінчення Літургії Архиєпископ Іван подякував священикам і всім мирянам, які прибули на цю прощу. На сам кінець о. Богдан Круба подякував Високопреосвященому Владиці Іванові за те, що прибув, виголосив слово Боже і спільну молитву.

Всім прочанам з Варшави і інших місць, Архиєпископові Іванові, священикам, семінаристам – ДЯКУЄМО.

В особливий спосіб завдячуємо Пану Петрові Петреній, який займався організацією прощі до Ченстохови.

Нехай Господь Благословить!

В кожну неділю є Святі Літургії о годині 8:00, 10:00 і 12:00 
При Парафії є міжшкільний пункт навчання релігії.
Вул. Доманєвска 20, 02-672 Варшава.
Розпорядок можна перевіряти: facebook.com/cerkiew.warszawa

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK