Наш Præsul, наш Владика

Наш Præsul, наш Владика

Днями вийшла з друку книжка Наш Præsul, наш Владика. Оказіональні видання, присвячені перемиським владикам Атанасію Шептицькому, Максиміліанові Рилу та Антонію Ангеловичу (друга половина XVIII століття). Видавнича серія: «На Владичому». Зібрав і до друку підготував Володимир Пилипович. Переклади Ростислав Паранько. Перемишль: «DOMI», 2017. 406 с. Започатковує вона видавничу серію, в якій, у формі факсиміле і в українському перекладі, будуть презентуватися тексти важливі для духовного та інтелектуального життя історичної Перемиської єпархії.

У анонсованій книжці зібрано 11 стародруків, присвячених перемиським Пресулам (лат. предстоятель, владика) Атанасію Шептицькому (1762-1779), Максиміліанові Рилі (1780-1793) та Антонію Ангеловичу (1796-1813). Ці стародруки мають оказіональний характер і стосуються важливих моментів з життя тих же владик. Надруковано їх у Перемишлі, Почаєві та Львові латинською та польською мовами. У виданні представлено їх у формі факсиміле та набраним текстом. Латиномовні публікації спеціально переклав українською Ростислав Паранько, класичний філолог і викладач Українського Католицького Університету у Львові.

Книжку можна буде придбати на http://sofija-net.pl/

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK