Війська УНР (Української Народної Республіки) -Призабуті союзники, співучасники „Cudu nad Wisłą”

Війська УНР (Української Народної Республіки) -Призабуті союзники, співучасники „Cudu nad Wisłą”

15.08.2017 року відбулася у Ланцуті (підкарпатське воєвідство), врочиста, поминальна Панахида за загиблими жовнірами Армії Семена Петлюри, союзника Юзефа Пілсудського в боротьбі за свободу Української та Польської держав у ХХ роках минулого століття.

Могили українських союзників розкинуті по цілій Полщі, починаючи від Перемишля-Пикулич через Вадовіце, Замость, Люблін , Александрув Куявс кі та інші менші і більші місцевості та містечка. Кладовище у Ланцуті характерне тим, що тут похоронені щонайменше 8-х генералів УНР та багато старшин.

В цей урочистий в Польщі день, Дня Польського Війська та перемоги над совєтською армією в 1920 році, Панахиду відслужили капелани Польського Війська для грекокатоликів – о. Мирон Михайлишин та капелан Прикордонної Варти Полщі – о. Іван Тарапацький, за участі Пана Ігоря Горківа з ОУП відділ в Перемишлі та інших присутніх, небайдужих осіб.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK