ВІДБУЛАСЬ ПРОЩА НА ГОРУ ЗЯ’ВЛІННЯ

ВІДБУЛАСЬ ПРОЩА НА ГОРУ ЗЯ’ВЛІННЯ

15 серпня 2017 р. відбулась проща на Святу Гору З’явління (біля Кальварії Пацлавської, гміна Фредрополь) – яку зорганізовала Грекокатолицька Парафія Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Святу Літургію очолив та проповідь виголосив до зібраних прочан Архієпископ Євген (Попович) – Митрополит Перемисько-Варшавської Архієпархії. Урочистості почалися богослуженням Хресної дороги у якій взяли участь усі проочани. Хресну дорогу очолили: отець парох митрат Богдан Степан та отець Дмитро Оршулік з прибулими отцями. Після Хресної Дороги та Святої Літургії відбулося освячення води , яке здійснив Архієпископ і Митрополит Євген, біля чудотворного джерела. Відбулось також посвячення хрестів, які вірні приносять зі собою на Гору З’явління та опісля ставлять їх на «хресному полі». Після урочистостей на Горі Зֺ’явління усі переїхали на цвинтар до Корманич де разом вірні з отцями молилися за усіх померших священиків та вірних і войнів, які спочивають на місцевому цвинтарі в Корманичах.
У прощі на гору З’явління взяли участь священики: отець митрат Богдан Степан – парох Перемишля, отець Тарас Шпег – декан Мостиськ, отець протоієрей Петро Павлище – декан Краківсько-Криницький, отець Павло Рогунь – канцлер,отець протоієрей Іван Тарапацький – декан Перемиський, отець Олег Шегда з Мостиськ, отець Петро Федаш з Мостиськ, отець Володимир Красуцький з Мостиськ, отець Микола Костецький з Гломчі, отець Христофор Блажеєвський з Ярослава, отець Дмитро Оршулік з Перемишля, дякон Володимир Качмар. На святкування на Гору З’явління прибули прочани з Перемишля, Ярослава, Хотинця, та околишніх сіл а також – України. Святу Літургію співав хор з церкви святого Юрія в Мостиськах.
Традиційно, і цього року, вирушила піша проща на гору З’явління з Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Прочани вирушилли о шостій рано та дійшли на 10. 00 годину до Гори З’явління.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK