ПРИЙНЯТТЯ ПІДРЯСНИКА І РЯСИ

ПРИЙНЯТТЯ ПІДРЯСНИКА І РЯСИ

Неділю 6 серпня 2017 року, парафіяни греко-католицької парафії блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві запам’ятають в особливий спосіб. Це – день, коли семінарист Дмитро Федлюк, парафіянин варшавської спільноти, який родом з України, але проживає та навчається в Семінарії в Любліні, прийняв духовний одяг, тобто підрясник, рясу та камилавку. Після закінчення другого року богословських студій семінаристи отримують стрій, який показує, що вони прямують до священства.

Чин посвячення одягу звершили парох місцевої парафії о. Богдан Круба та о. Зіновій Маланюк – парох парафії св. Юрія міста Городка, Хмельницької обл. з якої виводиться Дмитро, котрий був його першим духовим батьком. Отець Богдан у проповіді вияснив значення підрясника та розповів про відповідальність, котра лежить на людині яка його носить, особливо в тих нелегких для Церкви часах. На Літургії присутні були о. Володимир Рачковський – який служив у тайні сповіді а також о. д-н Адріан Лихач та о. д-н Лукаш Протасєвіч. На урочистості прибули численно люблінські семінаристи двох обрядів, друзі та родина, а також велика кількість парафіян, які прибули щоб помолитись разом із Дмитром.

Бажаємо Дмитрові Божого благословення на дорозі до священства, нехай не забуває про цю відповідальність і завдання, але також про велику гідність ношення духовного одягу.

М. Д.

www.facebook.com/cerkiew.warszawa

Греко-католицька Парафія Бл. Миколая Чарнецького у Варшаві УГКЦ в Польщі.

Parafia Greckokatolicka bł. bp. Mikołaja Czarnieckiego w Warszawie UKGK w Warszawie. ul. Domaniewska 20, 02-972 Warszawa

В кожну неділю Свята Літургія о год. 8:00, 10:00 і 12:00.

W każdą niedzielę Święta Liturgia o godz. 8:00, 10:00 i 12:00.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK