Кондоленції Кардинала Станіслава Дзівіша, Архієпископа емерита Краківської Митрополії

Кондоленції Кардинала Станіслава Дзівіша, Архієпископа емерита Краківської Митрополії

Краків, 2 червня 2017 року

 

         Ваше Блаженство,

         Верховний Архієпископе Святославе Шевчук.

 

Дорогий Отче Архієпископе, Ваша Церква візантійсько-українського обряду переживає в ці дні жалобу по смерті великого Сина українського народу і Церкви у Вашої Батьківщини, Його Блаженства Кардинала Любомира Гузара.

Працюючи разом зі Святішим Отцем Йоаном Павлом ІІ, я хотів би дати свідчення, з якої любов’ю і пошаною відносився святий Йоан Павло ІІ до померлого.

Він знав його старання для відбудови Католицької Церкви в Україні та в світі, і старався підтримувати його зусилля. Це було водночас виразом пошани Йоана Павла ІІ до українського народу.

Виразом піклування про християнське життя в Україні був Його Апостольський Візит до Вашої країни. Кардинал Гузар був провідником і господарем на паломницьких дорогах Йоана Павла ІІ в Україні. Я бачив радість в його очах, бо він був переконаний, що той візит Папи пробудить в українському народові надію на краще майбутнє.

Також і для мене Кардинал Гузар був приятелем, тому прагну віддячити йому своєю молитвою, коли проводимо його на дорогу до вічного спочинку в Господі.

Доєдную вирази поваги до братньої Церкви в Україні,

 

Кардинал Станіслав Дзівіш

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK