В Перемишлі триває відзначення роковин 70-річчя операції „Вісла”

В Перемишлі триває відзначення роковин 70-річчя операції „Вісла”

В Перемишлі третій день триває відзначення роковин 70-річчя операції „Вісла”. Cьогодні заходи розпочалися Архієрейською Службою Божою в Греко-католицькому соборі святого Івана Хрестителя. Святу Літургію очолив Митрополит і Архиєпископ Євген Попович в сослужінні Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владики Богдана Дзюраха та архиєпископа Івана Мартиняка отця митрата Богдана Степана – протосинкела, отця митрата Івана Лайкіша – синкела, отця Андрія Хім’яка та отця Томаша Достатнєґо. На Богослужінні присутні були надзвичайний та повноважний посол України в республіці Польща Андрій Дещиця, співголови українсько-польської Групи з міжпарламентських зв’язків Верховної Ради України Микола Княжицький та Оксана Юринець, а також голова Об’єднання українців Польщі Петро Тима та представникі влад з Польщі та України, представникі суспільно-культурних товариств.
Велика кількість присутніх – онуки українців, депортованих з Холмщини, Підляшшя, Надсяння та Лемківщини в квітні-червні 1947-го.
Серед подій, у неділю, відбулося, театралізоване дійство для гостей та мешканців Перемишля на набережній Сяну, присвячене масовій депортації українців, офіційні виступи. На завершення дня в Соборі Святого Івана Хрестителя відбувся урочистий концерт пам’яті жертв операції „Вісла”.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK