ПРОЩА З ВАРШАВИ ДО РИМУ

ПРОЩА З ВАРШАВИ ДО РИМУ

З нагоди 150 річниці канонізації святого Йосафата Кунцевича. Святого Христової, який виводиться з УГКЦ, а в цілій Христовій Церкві почитають його, як апостола з’єднання.

Під проводом о. Богдана Круби, проща вирушила з Греко-католицької Парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві 12 лютого 2017 р. 59 осіб виїхало до Риму. В понеділок цілий день відвідини Будапешту – Угорщина. Була теж нагода короблем поплисти по річці Дунаю.

Вже 13 лютого у вівторок ціла громада приїхала до Асижу де проживав св. Франциск. Прекрасне і духове місце, де можна відпочити і застановитися над своїм життям. Після відвідин Асижу у вечері прихали до Риму.

Як каже прислів’я «бути в Римі і не бачити Папи Римського, то як не бути в Римі». Всі разом пішли на зустріч з Папою Франциском, що у середу, 15 лютого 2017 р., відбулася в залі Павла VI у Ватикані. Навіть декому вдалося доторкнутися до Папи, коли приходив і благословив вірних. Відвідини базиліки святого Петра і гробу святого Йосафата і багато інших духових місць.

Відвідини Риму в середу, четвер і п’ятницю в обід виїзд до Марійного відпустового місця в Лоретто. Відвідини цього місця надихало спокоєм і молитвою до Марії. В пятницю вечером з Лоретто виїзд до Відня столиці Австрії.

Субота чудовий день і відвідини Відня. Смачна віденьська кава і прекрасна архітектура. Теж відвідали церкву св. Варвари у Відні, де переховувалися мощі св. Йосафата. Закінчився суботній день і виїзд до Варшави. В столиці Польщі ми вже були 19 лютого о годині 5:00 з ранку.

Всім Прочанам і організаторам прощі сердечна подяка. Як говорять Прочани, які брали участь в прощі, що це не остатня проща до Риму.

 

Греко-католицька Парафія Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві вул. Доманєвска 20, 02-672 Варшава

В кожну неділю о годині 8:00, 10:00 і 12:00 – Свята Літургія.

Сповідь під час, перед або після кожного богослужіння

 

При Парафії є відкритий міжшкільний пункт навчання катехези для дітей. План навчання:

о годині 9:20 – малі діти перед шкільного віку (дітсадочок, садочки).

о годині 12:05 – група дітей молодших (всі діти які ще не були до першої сповіді).

о годині 11:15 – група дітей після сповіді і гімназій.

Всі діти, які тут навчатися катехези, на кінець року отримають свідоцтво з оцінкою. Цей пункт є приписаний до школи на вул. Доманевска 33 у Варшаві і оплачується державою. Тому просимо всіх батьків, які мають дітей до навчання релігії, щоб зголошували своїх дітей.

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK