Ікона «Двері Милосердя» завітала до Варшави

Ікона «Двері Милосердя» завітала до Варшави

До Варшави – столиці Польщі,чудового осіннього дня, 20 листопада 2016 року, з ласки Божої, завітала Чудотворна Ярославська ікона Пресвятої Богородиці, котру називають «Двері Милосердя». Ця Чудотворниця, своєю цілющою Божою силою, яка відходила від ікони, у вигляді теплих струменів,( свідоцтво очевидців), привернула до себе увагу людей цілого світу, перебуваючи у Базиліці «Святого Петра». Свою наступну Хресну мандрівку, продовжила на закриття «Ювілейного Року Милосердя», відвідуючи Варшавський Римо-католицький Архикафедральний Собор святого Івана Хрестителя.

Крім Кафедрального Собору, Пресвята Богородиця, увічнена в іконі «Двері Милосердя», недільного вечора, була перевезена до Римо-католицьної парафії «Пресвятої Діви Марії Матері Церкви». Згаданий, храм Божий, знаходиться на вулиці Доманєвській 20, при якому, одночасно, діє Греко-католицька парафія «Блаженного Миколая Чарнецького» у Варшаві.  Священнослужителі і парафіяни діючих парафій, привітали свою Матір, урочистим запрошенням і встановленням ікони на чільному, почесному місці, в Храмі Господньому. Перебування Ікони в Божій святині, супроводжувалося, спільними чуваннями і молитвами, зверненими до Милосердя Пресвятої Богородиці, котра Своїм Покровом, оберігає весь християнський люд.

Раннього понеділка, неокатехуменальні спільноти, розпочали день Утренею, прославляючи Велич Божу і виспівуючи піснею «Величає душа моя, Господа!». Впродож, цілого дня, вірні молилися, перед іконою Божої Матері, возвеличуючи її Доброту і Боже Милосердя. Богослужіння відбулося, за участю парафіян двох церков, в спільному, українсько-польському, християнському дусі. На протязі, цілого дня, можна було приступити до Святої Тайни Покаяння.

Вечером, о годині 18:00, пролунав спів Акафісу до Пресвятої Богородиці, який співала Греко-католицька громада «Блаженного Миколая Чарнецького». На початку, Служіння Акафісу, був проведений святий обряд, посвячення копії ікони, названої християнами «Двері Милосердя», призначеної для Греко-католицької парафії «Блаженного Миколая Чарнецького» в Варшаві, на вулиці Доманєвській 20.

Вечірнє Служіння, відбулося українською і польською мовами, о годині 19:00, в якому брали участь, парафіяни Греко-католицької і Римо-католицької церкви. Святу Літургію очолив, Отець Іван Зєліньський, Римо-католицький Парох, парафії «Пресвятої Діви Марії Матері Церкви», а проповідь проголосив, Отець Богдан Круба, Греко-католицький Парох, парафії «Блаженного Миколая Чарнецького» в Варшаві. Отець Богдан, наголосив на тому, що крім Святого Письма, Пресвятої Євхаристії, маємо писані Ікони, підкреслюючи що: «…Кожна ікона живе нашою молитвою. Поки будемо приходити і молитися, то наші ікони-будуть жити. Оскільки, вони, являються наочним знаком, до якого можемо доторкнутися!».

Після проповіді, перед іконою, був проведений акт, «Подяки» і «Посвяти», під Покров Пресвятої Богородиці. На закінчення, урочистих заходів, присвячених, перебуванню Чудотворної Ярославської ікони Пресвятої Богородиці «Двері Милосердя» в церкві, відбулося покладення квітів, дітьми з двох парафій, перед образом Матері Божої. Зі смутком, в очах, спільно попрощалися зі своєю Духовною Покровителькою, парафіяни. Підсумовуючи, Отець Іван Зєліньський, підкреслив:« …Ми прощаємося з іконою, але Пресвята Богородиця «Двері Милосердя», залишається з нами, а Боже Милосердя є відкрите для нас!».

«Двері Милосердя» – це стародавня ікона, яка належить до Греко-католицької церкви. На сьогоднішній день, вона зберігається в Соборі «Преображення», в місті Ярославі, Перемисько-Варшавської Архиєпархії, УГКЦ в Польщі. Ярославська ікона «Двері Милосердя» – є чудотворною. У 1996 році, була коронована Короною, які благословив Святого Отця Івана Павла ІІ.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK