ЮВІЛЕЙ 15-ЛІТТЯ ПАРАФІЇ У РЯШЕВІ

ЮВІЛЕЙ 15-ЛІТТЯ ПАРАФІЇ У РЯШЕВІ

В суботу 15-го жовтня наша парафіяльна спільнота урочисто святкувала 15-ліття нашої парафії Успення Пресвятої Богородиці у Ряшеві.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив Митрополит Перемисько-Варшавський Кир Євген (Попович) у співслужінні зі священиками з сяніцького, перемиського і краківсько-криницького деканатів. На Літургії були присутні представники Ряшівської римо-католицької дієцезії і уряду міста.

У своїй проповіді Архиєрей заохочував – на прикладі Богородиці, яка відповіла «так» в часі Благовіщення і далі була разом з Христом в часі Його страстей, і пізніше з апостолами в день П’ятидесятниці – всіх нас бути готовими відповісти Богові на його заклик і послідовно іти разом з Ним через життя. Не шукаючи оправдань, не пробуючи знайти собі «заміну», що напевно хтось інший це зробить, а я не маю часу, я маю інші речі до виконання.

На закінчення Високопреосвященний Владика Євген вручив грамоти п. Анні і п. Михайлу Грицинам, відзначаючи цим їх внеcок в розвиток парафії.

Доповненням ювілею був чин поставлення на піддиякона. Рукоположенням і молитвою Митрополит поставив у цей чин читця-співця Павла Грицину.

Щира подяка всім, хто був з нами і молився за нас в часі свята.

Павло Грицина

фото Роман Лосічко

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK