КОПІЯ ЗАРВАНИЦЬКОЇ БОГОРОЛИЦІ В ПОЛЬЩІ

КОПІЯ ЗАРВАНИЦЬКОЇ БОГОРОЛИЦІ В ПОЛЬЩІ

Кожний вірний УГКЦ знає про існування відпустового місця в Зарваниці де знаходиться чулотворна ікона Пресвятої Богородиці. Кожного року, багато прочан з України і з закордону, відвідує це місце, щоб набрати духової сили для себе. Не одна група прочан з Польщі відвідала це місце, щоб помолитися перед чудотворною іконою Богородиці з Зарваниці.

Як кожного року УГКЦ організує загальноцерковну прощу, де спільно молиться ціла Церква Христова. Цього року така проща відбулася 16-17 липня 2016 р. в якій взяло участь понад 140 тисяч вірних.

У ніч з 16 на 17 липня відбулася багатотисячна процесія вірних зі свічками до місця об’явлення Богородиці у Зарваниці. В цій великій прощі цього року взяв участь Голова конференції польського католицького Єпископату, Познанський Архиєпископ і Митрополит Станіслав Ґондецкі, який звернувся до присутніх: «Ми – поляки і українці є братами. Першочерговим у цьому братерстві є тієї самої єдність віри, яку ми прийняли практично одночасно. Цього року ми святкували 1050-річницю хрещення Польщі, а ви нещодавно святкували 1025-річницю хрещення Русі. І це братство не стосується тільки минувшини, воно стосується теперішнього і майбуття».

До всіх присутніх звернувся і Предстоятель УГКЦ закликаючи до примирення народи Польщі та України: «Ми разом хочемо вести наші народи дорогою примирення, бо це є та дорога, якою можуть і повинні іти християни Європи у ІІІ тисячолітті. Ми особливо молимося за цей тиждень у Польському Соймі, щоб політики якимись невластивими термінами не знищили ту справу польсько-українського примирення, яку наші Церкви вже століттями разом чинять і йдуть разом вперед…»

Разом з Архиєпископом і Митрополитом Станіславом Ґондецкім, брав участь о. Богдан Круба парох Парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві, який супроводжував і був переклажачем для Голови конференції польського католицького Єпископату.

Під час цієї Прощі відбулася велика подія. Архиєпископ Василій Сименюк Митрополит Тергопільсько-Зборівський, на руки о. Богдана Круби, копію ікони Чудотворної Богородиці з Зарваниці, передав для Парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві. Цю ікону благолсловив Глава УГКЦ Блженіший Святослав. Зарваницька Богородиця, відтепер у Варшавській парафії, для всіх вірних Греко-католицької Церкви в Польщі.

Сердечна подяка для Архиєпископа Василія, за так великий дар, для вірних Христової Церкви. Спасибі Главі УГКЦ Блаженішому Святославові, за батьківське Благоловення і память про вірних, які проживають в Польщі.

Ця ікона буде доступна в Парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві вул. Доманєвска 20, 02-672 Варшава. Буде доступна, для культу Богородиці, яка обєднає нас в Христі Ісусі. Всіх запрошуємо до спільної молитви перед іконою Пресвятої Богородиці з Зарваниці у Варшаві. Це наша молитва учинить її Чудотворною і допоможе нам пізнати – Слово Боже – яке Богородиця слухала і виконувала волю Божу. Ти наша мати, ми твої діти, веди нас Маріє до Бога веди.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK