24 квітня – Загальноєвропейський збір коштів для постраждалих від війни в Україні

24 квітня – Загальноєвропейський збір коштів для постраждалих від війни в Україні

03 квітня, після Святої Літургії на Площі Святого Апостола Павла в Римі, Святіший Отець Папа Франциск, звернувся з проханням до Католицької Церкви про допомогу тим які постраждали в наслідок війни в Україні. З тим самим проханням звертаються також Ієрархи УГКЦ – Блаженніший Святослав і Архиєпископ Кир Євген (Попович) – Митрополит Перемисько – Варшавської Архиєпархії. Звертаються до усіх з закликом про допомогу постраждалим, щоб ” зложити свій щедрий дар для страждаючих братів і сестер в Україні” – в неділю 24 квітня.

 

Всесвітліші Отці Митрати,

Всечесні та Преподобні Отці,

Дорогі в Христі вірні Перемисько-Варшавської Архиєпархії!

 

В Неділю 03 квітня, після Святої Літургії на Площі Святого Апостола Павла в Римі, Святіший Отець Папа Франциск, звернувся з таким проханням до вірних:

«Цього дня, що є немовби серцем Святого Року Милосердя, моя думка лине до всіх народів, найбільше спраглих примирення та миру. Зокрема, маю на увазі тут, у Європі, драму тих, хто переносить наслідки насильства в Україні: про тих, які перебувають на теренах, охоплених військовими діями, які вже викликали тисячі смертей, і про понад мільйон тих, хто були змушені покинути ці території з огляду на важку ситуацію, що й далі триває. Це, насамперед, стосується похилих віком осіб та дітей. Крім того, що я постійно супроводжую їх своїми думками та молитвою, я вирішив виступити з ініціативою гуманітарної підтримки на їхню користь. З цією метою у неділю, 24 квітня, в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальну збірку. Заохочую вірних приєднатися до цієї ініціативи своїми щедрими пожертвами. Цей жест милосердної любові, крім полегшення матеріальних страждань, має на меті висловити мою особисту та всієї Церкви близькість і солідарність. Висловлюю щире побажання, щоб це змогло допомогти без подальших зволікань сприянню мирові і пошані до права на цій землі, що зазнала дуже багато випробувань».

 

Дякуємо Святішому Отцеві за цю гуманітарну ініціативу, якої метою є несення полегші страждаючій Україні та її дітям. Наша Церква в Польщі, від самого початку, коли почалася російська агресія проти нашої батьківщини, несе як духовну так і матеріальну поміч, зокрема усім тим, що на собі несуть печать цієї несправедливої війни.

Особливо в цьому Році милосердя я просив, щоб в кожному нашому храмі були виставлені постійні «скарбони милосердя», де вірні пройняті долею України, через покладення своєї особистої жертви зможуть ставати добрим самарянином. Дякую всім, хто постійно, або час від часу, даром своєї любові помагає знедоленій від війни Україні.

А тепер, ще раз прошу, відгукнімося на заклик Папи Франциска та щедро підтримаймо Його палкий заклик, направлений до всіх народів Європи, та в Неділю 24 квітня зложімо свій щедрий дар для страждаючих братів і сестер в Україні.

 

З молитвою за всіх Вас, та за наших братів і сестер в Україні,

+ Євген

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK