У Кракові відбулася робоча зустріч Владик та представників Перемиської і Вроцлавської консисторії.

У Кракові відбулася робоча зустріч Владик та представників Перемиської і Вроцлавської консисторії.

У засіданні взяли участь: Митрополит Перемисько-Варшавський Архиєпископ Євген Попович, Владика Володимир Ющак – Єпископ Вроцлавсько-Гданський, отець митрат Юліан Гойняк – синкел, о. митрат Богдан Степан – протосинкел, о. Павло Добрянський – канцлер, о. протоієрей Петро Павлище – Декан Краківсько-Криницький та отець протоієрей Іван Тарапацький – Декан Перемиський.
На зустрічі обговорено ряд душпастирських питань та головних спільних заходів, які заплановано на цей рік.
А саме темою зустрічі були: проведення спільної прощі грекокатоликів Словаччини та Польщі до Санктуаріум Божого Милосердя у Кракові 21 травня цього року, організація спільних реколекцій для духовенства, участь нашої молоді в Світових Днях Молоді у Кракові, Ювілей 100- ліття церкви в Пантній, організація та участь духовенства в богослуженнях під час «Ватри», ювілейні святкування у Вроцлаві та Ювілей Коронації Ярославської Ікони.
Обговорено ряд душпастирських справ, які торкаються обох Єпархій.
Маючи на увазі духове добро вірних УГКЦ в Польщі, для впорядкування постної дисципліни, обговорено і уточнено «Постні норми», які внедовзі будуть затверджені і проголошені Владиками в Перемисько-Варшавській Митрополії. Темою засідань було також вітілення в життя Церкви в Польщі післясоборових постанов.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK