Паломництво голови оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя до Ярослава

Паломництво голови оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя до Ярослава

18 грудня 2015 року владика Богдан (Дзюрах), голова оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя в УГКЦ, здійснив паломництво до міста Ярослава, поблизу Перемишля, де поклонився чудотворній іконі Богородиці «Милосердя двері».

З владикою Богданом молилися: о. Пантелеймон Саламаха, протоігумен отців василіан в Україні; мати Тереза Слота, СНДМ, генеральна настоятелька сестер служебниць; с. Наталія Маціна, СНДМ, провінційна настоятелька сестер служебниць провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Польщі; с. Боніфатія Дяків, СНДМ, провінційна настоятелька сестер служебниць в Україні; о. Андрій Хім’як, секретар оргкомітету Ювілейного року, а також інші сестри служебниці та миряни.

Зустрів групу паломників о. Христофор Блажеєвський, парох місцевої спільноти греко-католиків, який розповів про історію храму та поділився власними враженнями від участі в урочистостях у Римі 8 грудня, на яких була чудотворна ікона Пресвятої Богородиці з Ярослава.

Відтак був відслужений Молебень до Матері Божої «Милосердя двері», під час якого молільники заносили прохання про Боже змилування над українською землею, про поміч для стражденних, про мир в Україні і в усьому світі. Владика Богдан виголосив коротке слово, в якому звернув увагу на символіку дверей, які позначають рух у двох напрямках: всередину і назовні. Так само, за словами проповідника, відбувається і з рухом Божого милосердя. Спершу ми самі маємо відчути велику потребу і прагнення зануритися у води милосердя Божого, дозволити, щоб Божа любов зцілювала наші рани, кріпила нас у доброму. А відтак має настати інший рух – назовні, тобто кожен справжній Христовий учень повинен стати знаком і знаряддям Божого милосердя у світі, а кожні двері християнського дому, як і кожне серце віруючої людини, має стати відкритими для всіх без винятку людей дверима милосердя.

На закінчення своїх відвідин владика Богдан залишив запис у книзі гостей і висловив побажання, щоб двері цієї святині впродовж наступного року були відкритими для численних паломників, які будуть відвідувати ікону Богородиці «Двері милосердя», черпаючи від неї допомогу і розраду, а всім присутнім побажав плідного і благословенного переживання Ювілейного року.

 

джерело: http://news.ugcc.ua

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK