ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ У ОЛЬШТИНІ

ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ У ОЛЬШТИНІ

Субота 28 листопада – цей день покликаний донести правду про страшний злочин Голодомору, скоєний у 1932-1933 роках в Україні. Голодомор в Україні – одна з найбільших в історії людства гуманітарних катастроф. Після обіду в год. 16.00 в українських родинах загоріла свічка пам’яті у вікнах. Вечером о год. 18.00 в ольштинській церкві о. парох Іван Галушка служив парастас за жертви голодоморів які три рази відбулися на українській землі. О. парох у своєму слові наголосив і просив про пам’ять в молитвах за всіх невинно вбитих страшною смертю голоду. Після парастасу вірні заносили запалені лампаду під хрест присвячений жертвам голодомору.

В неділю після Божестенної Літургії діти початкової школи показали сценарій до дня вшанування жертв голодомору « Їх ніхто вже не запалить. Свіча мільйонів замордованих голодною смертю погасла в далекому 1933 році.  Ми ж з вами можемо запалити свічку тільки для світлої пам’яті і щоб зігрілися душі убитих голодом та політичними репресіями».  При звуках пісні „Свіча” Оксани Білозір діти розломлювавши хліб роздавали людям з молитвою в душі, щоб і нам цього хліба не забракло.

Фільм можна побачити

 http://www.youtube.com/watch?v=AnZagOwPdwQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK