Консекрований храм Покрови Пресвятої Богородиці

Консекрований храм Покрови Пресвятої Богородиці

Збудована у 1729 році, залишена пусткою після переселення вірних і замінена в склад у 1947 церква Покрови Пресвятої Богородиці з Купної (недалеко Перемишля) 10 жовтня 2015 р. була наново посвячена у Ґодкові (вармінсько-мазурське воєвідство).

Церкву, а так дійсно її зруйновані залишки, у 2011 році до села Ґодково перенесли наші вірні з ініціативи о. митрата Андрія Сороки, якому цю ідею піддала п. проф. Рома Цельонтковська з Ґданської політехніки. Храм, завдяки жертвенності й відданій праці місцевих вірян, було повністю реконструйовано. Першу літургію у відновленому храмі й на новому місці його «поселення» 14 жовтня 2013 р. відправив владика Володимир Ющак.

Обряду повної консекрації греко-католицької церкви у Ґодкові, у сослужінні отців Перемисько-Варшавської архиєпархії довершив владика Євген Попович. Єпископ у жертовник храму запечатав мощі блаженного о. Петра Вергуна (беатифікованого 27 червня 2001 р. Папою Іваном Павллом ІІ у Львові разом з іншими 25 мучениками УГКЦ).

«Бажаю вам, щоб цей храм від сьогоді дійсно був вашим домом, щоб ваші стежки провадили до нього, щоб ніхто не оправдував себе, що сьогодні не піде. Мої стежки мають мене вести до мого храму. Дай Боже, щоб ваших стежок було багато, а цей дім об’єднував вас, щоб цей дім, який ми сьогодні святили, був вашою маленькою батьківщиною. Цим островом, де я буду відчувати себе свобідно, де я буду відчувати себе дійсно, як вдома…» – у проповіді, між іншим, сказав владика Попович.

Богдан Тхір

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK