Папа Франциск зустрівся з нововисвяченими єпископами

Папа Франциск зустрівся з нововисвяченими єпископами

Папа Франциск, прийняв у четвер 10 вересня 2015 р., у Климентинському залі Апостольського палацу майже сто десять новисвячених єпископів з усього світу, які з’їхались до Риму, щоб взяти участь у традиційних щорічних спеціальних курсах, організованих Конгрегацією в справах єпископів та Конгрегацією для Східних Церков для ієрархів, висвячених протягом минулого року.

У цьогорічному семінарі беруть участь 108 нововисвячених єпископів з усього світу, 17 з яких належать до Східних католицьких Церков.

Українську греко-католицьку Церкву представляють вісім архиєреїв – шість з України і по одному з Польщі та США. Це Владики: Кир Михаїл Бубній, ЧНІ, – Екзарх Одеського Екзархату та Адміністратор Кримського Екзархату; Кир Василь Тучапець, ЧСВВ, – Екзарх Харківського Екзархату; Кир Теодор Мартинюк, СУ, – єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Кир Йосафат Мощич, МЗСАП, – єпископ-помічник Івано-Франківської Архиєпархії; Кир Григорій Комар – єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії; Кир Богдан Манишин – єпископ-помічник Стрийської єпархії; Кир Богдан Данило – єпарх Пармської Єпархії  (США) та Кир Євген Попович – єпископ-помічник Перемисько-Варшавської архиєпархії (Польща).

Під час семінару нововисвячені єпископи слухають доповіді, що стосуються різноманітних аспектів їхнього служіння, які переважно виголошують кардинали та єпископи Римської Курії, як також авторитетні представники Церкви, а також працюють у різних тематичних групах.

Звертаючись до співбратів у єпископстві, Вселенський Архиєрей вказав, що вони повинні бути педагогами, духовними провідниками та катехитами для тих, що беруть участь у житті громад і приступають до Святого Причастя. Єпископи повинні вміти знайти тих, які загубились на життєвому шляху, тобто охрищених осіб, які не живуть згідно з вимогами Хрищення. Таких є чимало. Треба зігріти їхнє серце покірним і зацікавленим слуханням, прагнучи їхнього справжнього добра, щоб їм відкрились очі і вони змогли повернутись до Того, від Кого віддалились.

Святіший Отець звернув увагу на те, що єпископи повинні бути також і місіонерами, шукаючи тих, хто не знає Ісуса, або завжди від нього відмовлявся.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK