Другий день Зусрічі Владик Східних Католицьких Церков – Прага

Другий день Зусрічі Владик Східних Католицьких Церков – Прага

Другий день Зусрічі Владик Східних Католицьких Церков, почався Архиєрейською Божественною Літургією в грекокатолицькому Соборі Св. Климентія в Празі, яку очолив Блаженніший Святослав – Голова і Батько УГКЦ. Співслужили всі зібрані влажики східних церков. На Богослуження прийшла численна громада українців, в більшості заробітчан, з різних куточків Чехії.
На завершення Літургії Блаженніший Святослав подякував вірним, за те, що вони, хоч і знаходяться на чужині, не забули про рідну Церкву і про Укрвїну. Запевнив, що Церква пам’ятає про них у своїх молитвах. На кінець заінтонував „Боже Великий Єдиний” а зібрані в зосередженні відспівали цю патріотичну молитву.
Після Богослуження всі єпископи поїхали на зустріч з архієпископом і латинським митрополитом пражським – Прммасом Чехії Домініком кардиналом Дукою (Dominik card. Duka OP).
Опісля обіду почалися чергові робочі засідання, доповіді та дискусії. Місцем зблрів цього дня був зал пражської курії латинського обряду, завдяки гостинності примаса.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK