ПРОЩА В НАМІРЕНІ МИРУ В УКРАЇНІ

ПРОЩА В НАМІРЕНІ МИРУ В УКРАЇНІ

У Хрестопоклонну неділю (15 березня) до кальвірії в Глотові б. Доброго Міста прибуло понад тисяча паломників, щоб взяти участь у хресній ході та занести молитву до Бога за мир в Україні.

Процесію вірян і духовенства ельблонзького та ольштинського деканатів очолив владика Євген Попович та аєп. Едмунд Піщ, сеніор римо-кат. вармінської архиєпархії. Були також представники римо-кат. духовенства. Вони прибули, щоб разом з нами бути в так важливих хвилинах для нас українців.

Кальварійський хрест несли віряни від каплиці до каплиці, передаючи його черговій парафії. Читані при каплицях розважання насторожували та скріплювали бажання гарячої молитви за мир в Україні. Ті розважання писали учні ліцею, деякі з них прибули з України на навчання до Гурова Ілавецького. Аєп. Піщ у своєму слові висловив свій подив для авторів тих розважань, які зуміли поєднати Хресну Дорогу нашого Спасителя з сучасними подіями на Україні, « … z tym, co przeżywa wasza ojczyzna, co przeżywają ludzie tam, gdzie walczą również o to, co jest godnością człowieka, co jest przeciwne kłamstwu. Te teksty są piękne i niech będą świadectwem waszej modlitwy za tych, którzy tam pozostali, walczą i tych, którzy się tutaj modlą».

Оскільки кальварійська доріжка вузька, ланцюг прочан розтягнувся в довжелезну «стяжку». З яру в якому розташована глотовська кальварія до неба линула беззупинна молитва. Паломники мандруючи від каплиці до каплиці молили Бога: Ісусе, Ісусе Сину Божий, помилуй, помилуй нас! Звертались теж про заступництво Пресвятої Богородиці: Маріє, Маріє, мати Божа, молися, молися за нас!

Після закінчення розважань на ХV стації Владика Євген звернувся до паломників зі словом потіхи та підтримки. Відтак єпископи поблагословили кошик з чотками, які о. Юліян Каравецький має доставити для воїнів в АТО.

На закінчення Олена Сеник, учениця Комплексу Шкіл з укр. мовою навчання в Гурові Іл. прочитала вірш Валентина Негоди: «Народе мій, великий український». Перед слухачами постав образ українського народу у всій його крутій історії. Останні слова актуальні і для нас: «Будь пильним, мій довірливий народе!// Не раз вже потрапляв у пастку ти.// Підняти прапор – то ще не свобода. // Будь мудрий! Вір, що дійдеш до мети». Опісля весь народ проспівав молитву-гимн: «Боже великий, єдиний».

оіл (http://cerkiew.gorowo.pl/)

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK