ФОРМАЦІЙНА ЗУСТРІЧ ДУХОВЕНСТВА УГКЦ ПОЛЬЩІ В ЛЮБЛІНІ – ДОМБРОВІЦИ

ФОРМАЦІЙНА ЗУСТРІЧ ДУХОВЕНСТВА УГКЦ ПОЛЬЩІ В ЛЮБЛІНІ – ДОМБРОВІЦИ

Від 10 до 12 листопада у Домбровіци біля Любліна відбулася формаційна зустріч духовенства УГКЦ в Польщі, у якій взяли участь владики та священики Перемисько-Варшавської Митрополії та Вроцлавсько-Гданської Єпархії. Зустріч була поєднана з ювілеєм 300-ліття Духовної семінарії в Любліні та 50 – літтям присутності греко-католиків у цій Люблінській Семінарії.
У вівторок вранці (11 листопада) відслужено Святу Літургію, яку очолив Вроцлавсько – Гданський Єпарх Володимир Ющак ЧСВВ та сказав проповідь. Співслужили архієпископ Іван Мартиняк – Митрополит Перемисько – Варшавський та владика Євген Попович – Єпископ Помічник, а також духовенство двох єпархій.
В 9.00 годині владики та духовенство відслужили панахиду за люблінських архиєреїв, вихователів і викладачів Духовної семінарії в крипті римо-католицької катедри. Панахиду очолив Митрополит і Архієпископ Іван Мартиняк. Опісля усі переїхали до концтабору – музею на Майданеку. Там, біля пропам’тної дошки в честь блаженного отця Еміліяна Ковча, під проводом владики Володимира Ющака ЧСВВ відслужено молебень до Блаженного священомученика Еміліяна Ковча. Отець митрат Стефан Батрух розказав присутнім про перебування та смерть блаженного отця Еміліяна у концтаборі Майданек.
Цього ж самого дня владики та священики поїхали до Холма. Отець митрат Стефан Батрух відправив Молебень до Пресвятої Богородиці у колишній греко – католицькій холмській катедрі. Сьогодні приналежить вона Римокатолицькій Церкві.
Вечором цього самого дня відбулося засідання пресвітерської ради Перемисько- Варшавської Архієпархії.
У середу після Утрені, яку служив о. синкел Дмитро Гарасим, ЧСВВ, владики обох єпархій підписали Соборові декрети та постуляти випрацьовані на Соборі УГКЦ в Польщі, який відбувся 2 – 4 жовтня в Перемишлі.
До обідніх годин в обох єпархіях відбулися соборчики священиків зі своїми владиками.
Після обіду владики та священики взяли участь у ювілейних святкуваннях в Митрополичій Духовній Семінарії.

Проповідь владики Володимира Ющака ЧСВВ – Єпарха Вроцлавсько-Гданського для духовенства виголошена у Любліні – Домбровіци на Святій Літургії 11 листопада 2014 р. СЛУХАТИ MP3

отець Богдан Степан, Люблін – Холм

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK