ДЯКІВСЬКИЙ КУРС В ЦИГАНКУ

ДЯКІВСЬКИЙ КУРС В ЦИГАНКУ

В суботу 18 жовтня 2014 р. в Циганку в друге відбувся дяківський курс для бажаючих вивчати церковний спів. В часі занять курсанти вивчають основи музики, а перш за все літургійний спів. В суботу вивчали мелодію 2-гого гласу (тропар, кондак, прокімен) і тропарі св. Апостола Томи. Учасники мали змогу взяти участь в заняттях з вокалю, які провадила п. Наталія Туз – Грицина. Професійно підготовлені і проведені вправи з емісії голосу усвідомили всім потребу такого роду занять, щоб удосконалювати майстерню співу в наших парафіях.
Після обіду всі зібрались на спільній молитві у наміренні родин, подруж, покликань. Нашу молитву ми заносили на престіл Всевишнього Бога за заступництвом св. Йосифа, Обручника Пресвятої Діви Марії. о. Павло Поточний у проповіді підчеркнув вагомість щоденного життя з послугою співу святих текстів. „Праведність людини перед Богом, то не тільки побожне співання в неділю, але це постійне стояння у присутности Бога. Св. Йосиф, пророк Симеон, були праведні перед Богом, і Він вислуховував їхніх молитов. Праведне життя нас, які беремось читати святі тексти, має бути точкою виходу для служіння в парафії тільки тоді парафія стане автентичним носієм Живого Христа”.
В часі післяобідних заняттях з уставу о. Павло звернув особливу увагу на багатсво літургійної традиції. Книги літургійні (мінеї, октоїх, тріоді цвітна і постна) усвідомили потребу вивчання літургійних принципів. Щоб знайтися у великій традиції, потрібно її вивчати і поглиблюувати про неї знання. Устав надає шлях відкривання краси східного християнства.
Черговий з’їзд заплановано на 22 листопада 2014 р. Вивчати будемо похоронні напіви. Курсанти зобов’язані вивчити на пам’ять гласи воскресні 2-гий і 6-тий.
Курси відбуваються у співпраці парафії св. Миколая з Академією св. Миколая
ЗАНЯТТЯ В ЦИГАНКУ ПРОВАДЯТЬ:
о. Павло Поточний (устав) – викладав устав в Регентському Інституті в Перемишлі, абсольвент Школи сповідників, катихит, Церковний Асистент молодіжного Брацтва Сарепта, парох в парафії св. Миколая в Циганку.
Анна Поточна (основи музики та літургійний спів)- Абсольвентка Регентського Інституту Перемисько-Варшавської Архиєпархії в Перемишлі (2009 р.) за спеціальністю дяк-регент, закінчила Інститут Музики в Ряшівському Університеті відділ педагогічно-артистичний титулом магістр мистецтва. Співпрацювала з хором в Архикатедральному Соборі св. Івана Хрестителя, провадила хор при парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Ольштині, провадить заняття співу з дорослими і дітьми в парафії св. Миколая в Циганку.
Наталя Туз-Грицина (емісія голосу) – Абсольвентка Регентського Інституту Перемисько-Варшавської Архиєпархії в Перемишлі (2009 р.) за спеціальністю дяк-регент, закінчила Інститут Музики в Ряшівському Університеті відділ педагогічно-артистичний титулом магістр мистецтва. Абсольвентка подипломних студії для хормайстрів Музичної Академії в Бидґощи. В даний час студентка подипломних студії емісії голосу на згадані Академії. Заклала, та в роках 2009-2012 вела, молодіжний хор при парафії Воздвиження Чесного Хреста в Кракові.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK