Таблицю про візит Патріарха відслонено у Ґурові Іл.

Таблицю про візит Патріарха відслонено у Ґурові Іл.

26 вересня Великою Вечірнєю з Литією розпочалися святкування празника Воздвиження Чесного Хреста в Ґурові Ілавецькому. В часі Литії вірні поставили свічки при ювілейному пам’ятнику парафії в намірені померлих парафіян. Суботні святкування очолив Кир Євген Попович – єпископ помічник Перемисько-Варшавської Архиєпархії.

На початку владику привітали діти, молодь та представники Парафіяльної ради а також парох о. митрат Іван Лайкіш. Відтак почалася Утреня в часі якої було винесено хрест для врочистого почитання, усі вірні цілували і поклонялися хресному дереву. Архиєрейську Божественну Літургію яку разом з владикою служили о. І. Лайкіш, о. Б. Ситчик, о. М. Підлипчак, о. Р. Стороняк та о. диякон В. Качмар.

У проповіді владика звернув увагу на силу хреста та молитву, яка зараз так важлива для нас, коли в Україні триває війна і саме молитва часто є єдиним, що гуртує і скріпляє багатьох. Владика також звернувся теплим словом до дітей та молоді.

На празник прибуло багато парафіян та вірних з сусідніх парафій: Лєлькова, П’єнєнжна, Бартошиць, Лідзбарка Вармінського, Доброго Міста та інших.

В часі богослужінь люди користали з таїнства Покаяння, яким служили о. Б. Крик, о. А. Маслей та о. Ю. Кравецький. На святкуваннях був також присутній парох римо-католицької парафії у Ґурові Ілавецькому о. канонік Ю. Ґаврилчик.

Після благословення парафіяни подарували владиці різьбу козака – кобзаря. Як кобзарі несли народові надію та покріплення, щоб так і владика через своє служіння ніс всім вірним нашої Греко-католицької Церкви в Польщі Добру Новину для скріплення сердець тих, що прагнуть Господа та Його шукають.

Владика також довершив відслонення пам’яткової таблиці з нагоди першої річниці візиту Блаженішого Патріарха Святослава в гурово-ілавецькій церкві. Парох зачитав викарбовані слова: „Як нам потрібно, щоб сила любови навчила нас сьогодні любити і прощати…”- вони з проповіді Блаженнішого, яку виголосив у Гурові Іл. Які ж вони актуальні і сьогодні! Таблиця поміщена поруч освяченої Патріархом копії ікони Ярославської Богоматері „Милосердя Двері” про що відмічено на таблиці.

Опісля відбулася процесія з хрестом навколо Церкви та посвячення води. На завершення святкувань на врочистому обіді зустрілися владика, священики, монахині, катехитки та ціла Парафіяльна рада, яка зараз закінчує свою п’ятилітню каденцію.

Ігор Губач
Більше тут

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK