Сарепта по канікулах

Сарепта по канікулах

В днях 12-14 вересня у Ґурові Ілавецькому проходила Сарепта по канікулах. Є це взновлення формаційних зустрічей Сарептян, які мають відбуватися протягом навчального року.

Організації заходу піднялися о. Іван Лайкіш – парох Ґурова та семінарист Ігор Губач. На зустріч прибуло 13 молодих осіб. Сарепта почалася в п’ятницю вечором молебнем до Пресвятої Богородиці Милосердя Двері перед копією цієї ж ікони, яка знаходитися у Церкві в Ґурові Ілавецькому. Після богослужіння відбулася проекція фільму „God’sNotDead”. Проекція була у гуртожитку при Комплексі шкіл з українською мовою навчання в Гурові Ілавецькому де проживали учасники. Після фільму відбулася коротка дискусія на його тему та підсумка.

В суботу після Божественної Літургії та сніданку о. Іван Лайкіш провів конференцію на тему сенсу свята Покладення Пояса Пресвятої Богородиці. Відтак відбулася зустріч Сарептян з молоддю з гуртожитку. Учні школи розповідали про українську школу в Ґурові Ілавецькому з надією, що хтось з Сарептян можливе вибере її, натомість Сарептяни розповідали про це чим є Сарепта, чому вони на неї їздять і пробували заохотити своїх ровесників до уділу у неї. На закінчення всі спільно помолилися Часом VI який був відслужений через о. Богдана Крика.

Після обіду Сарептян пішли на короткий спацер по містечку відвідуючи музей газовництва та єврейське кладовище, на якому помолилися в намірені спочилих. Опісля відбулася зустріч на якій молодь ставила різні запитання зв’язані з вірою, моральним богослов’ям чи літургікою. Дискусію модерували семінаристи Ігор Губач та Франциск Врубель. Вечором за плебанії Сарептян чекав сюрприз – о. Богдан підготовив гріла. Всі спільно співали та раділи з зустрічі з друзями. Після спільної трапези всі пішли до Церкви де була відслужена Велика Вечірня. Не змучена інтенсивним планом молодь після цілого дня хотіла ще спільно оглянути фільм і ми дивилися „Heaven Is for Real”.

Сьогодні Божественна Літургія у Ґуровскій парафії була прикрашена співом канонів через учасників зустрічі. На завершення молодь подякувала священикам, семінаристам та всім парафіянам за спільно проведений час та молитву.

Всі згідно підтвердили що цього роду зустрічі варто робити і нетерпеливо чекають наступних!

Більше тут

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK