Сарепта в Циганку – Спомин Пророка Іллі

Сарепта в Циганку – Спомин Пророка Іллі

В днях 01 – 02 серпня в Циганку у парафії св. Миколая при співпраці з Академією св. Миколая пройшла сарептянська зустріч молоді. В п’ятницю 01 серпня почались святкування присвячені Пророкові Іллі, покровителеві Сарепти. Велику Вечірню з Литією очолив о. Павло Поточний – парох парафії св. Миколая в Циганку. Проповідник у слові до зібраних звернув увагу, що „бути пророком Бога Єдиного і не піддаватися впливам божків не є легко, але труд вірності Єдиному Богові буде нагороджений”. Після Вечірні зібрані підкріпились благословенним хлібом в часі богослужіння.
О 22.00 при розсвітленому іконостасі лампадами в старовинні церкві, почалось молитовне чування при Божому Слові. Темою роздумів була постать Пророка Іллі з книги Царів. Читаючи Боже Слово спільно зглибляли ми постать і пророчу поставу у сьогоднішньому часі.
02 серпня у літургійний спомин Пророка Іллі Тесвітянина о год. 8.00 почалась в церкві утреня. Попри непевність в голосах богослужіння хоча нове для учасників, то все ж таки заспіване достойно і гідно. Прославлено Великого Пророка, який стає свідком присутності і діяння Всемогучого Бога. Опісля утрені Служилась Божественна Літургія. В часі проповіді о. Павло закликав присутніх, „будьте відважними в проповідування Бога Живого. Будучи освяченими і наповнені Богом, можете випросити в Нього багато ласк також для інших. Бо ревна молитва праведника має велику силу. (Як 5, 16) Через вашу вірність Богові, Він через Вас може діяти у світі великі чуда. Так як через пророка Іллю.
Один день в Циганецькій Сарепті пройшов дуже швидко. Спогад про зустрічі з минулих таборів, але також планування майбутніх зустрічей напуває нас великою надією, що слово пророка про Єдиного Бога буде лунати у наших серцях через цілий рік. Маємо надію повернутись до Сарепти в Циганку вже недовго.

Учасники

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK