Прохання про фінансову допомогу для потерілих на Балканах

Прохання про фінансову допомогу для потерілих на Балканах

Христос Воскрес!
З благословенням нашого Архиєпископа і Митрополита Кир Івана Карітас нашої Архієпархії звертається до всіх людей доброї волі про фінансову допомогу для потерілих на Балканах. Bлада Боснії та Герцеговини оголосила вівторок днем жалоби за загиблими внаслідок повеней, що стали найбільш руйнівними на Балканах за останнє століття. Кількість жертв у всьому регіоні сягає понад чотирьох десятків осіб, але це число не остаточне. Загалом внаслідок стихії у Боснії потерпає майже мільйон осіб, тобто кожен четвертий мешканець країни. Велика вода зруйнувала близько 100 тисяч будинків. Населення у відчаї. Люди кажуть, що після війни два десятиліття тому думали, ніби гірше бути не може. Однак зараз втратили все. Свої домівки були змушені залишити півмільйона осіб – половина від тієї кількості, що стали біженцями під час етнічних чисток у країні. У Сербії за період повені сталося понад 1000 зсувів ґрунту, дамби на річках зруйновані. Попри сподівання, що пік лиха вже позаду, у Белграді на річці Сава зводять захисні барикади з мішків із піском. Збитки від лиха уряд Сербії оцінює у сотні мільйонів євро.

У неділю 8 червня того року прошу провести збірку грошей опісля кожної Служби Божої до пушок Карітас, а пожертви переслати на конто:

Numer konta: PKO BP SA I o/Morąg 10 1020 3613 0000 6402 0080 7032
з допискою „powódź na Bałkanach”.

Щира подяка всім Жертводавцям!
о. Іван Галушка – Директор Карітас Архієпархії Перемисько-Варшавської

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK