ВЛАДИКА ЄВГЕН ПОПОВИЧ ОЧОЛИВ ХРАМОВИЙ ПРЗНИК СВ.ЮРІЯ В ЛЕЛЬКОВІ

ВЛАДИКА ЄВГЕН ПОПОВИЧ ОЧОЛИВ ХРАМОВИЙ ПРЗНИК СВ.ЮРІЯ В ЛЕЛЬКОВІ

Парафіяни Лелькова не тільки прибради святково свій храм але також готовились душевно до цього свята. Напередодні, в понеділок вечером, багато з них взяло участь у Великій Вечірні з Литією.

Храмовий празник св. влкмч., побідоносця і чудотворця Юрія в Лелькові цього року був особливим. А це все за причиною присутності на ньому Владики Євгена Поповича, єпископа помічника Перемисько-Варшавської Архиєпархії.

Вітали його діти та заслужені парафіяни. Анна Логін та Андрій Ожеховський – він був Головою будівельного комітету – у привітальному слові згадали події з парафіяльного життя та будови церкви коли парохом в Лелькові від 1.11.1995 до 30.09.1996 був саме теперішній Владика Євген. Він знайомий та близький для всіх парафіян. Тому і багато їх прибуло на свято. Кожен бажав побачити його та почути від нього слово.

Архиєрейську Літургію Владика відслужив дуже достойно. У проповіді заохочував присутніх до сміливого свідчення про Христа в нашому щоденному житті. Вказував на труднощі та перешкоди для християнського життя в наші часи. Та віра має виявлятись в конкретних ділах.

На закінчення Літургії відбулось освячення води, якою Владика окропив зібраний народ та наш храм. А відтак кожен мав змогу станути лице в лице перед Владикою підчас обряду мирування.

Опісля парох запросив всіх парафіян до місцевої світлиці на солодке. І тут теж була нагода поспілкуватись парафіянам з Владикою. А він з радісттю приставав, щоб хоч словом обмінятись з кожним.

Був це дуже вдалий та гарний празник в нашій парафії.

отець митрат Іван Лайкіш (http://cerkiew.gorowo.pl/)

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK