ХРЕСТОПОКЛОННА НЕДІЛЯ В КАЛЬВАРІЇ В ГЛОТОВІ

ХРЕСТОПОКЛОННА НЕДІЛЯ В КАЛЬВАРІЇ В ГЛОТОВІ

В минулу неділю (23 березня) вірні ельблонзького та ольштинського деканатів взяли участь у прощі до Кальварії в Глотові, що біля Доброго Міста. Почитання хреста яке відзначаємо в Хрестопоклонну неділю тут воно набирає неповторності.
У прощі взяв участь о. Олександр, учасник київського Майдану. Він зараз перебуває на лікувані в Ольштині. Сам з Великої України. Душпастирює серед православних Київського Патріархату. А від листопада душпастирював на київському Майдані. Тут тітушки поломили йому щоку а снайпери два рази в нього поцілили. Своєю присутністтю він навіяв духа Майдану на нашу прощу.
Прочан супроводжував березовий хрест на спомин про Небесну сотню. В розважаннях біля каплиць отці показували на шляхи уздоровлення та оновлення людської душі. А у відповіль паломники просили Господа: Ісусе, Ісусе, Сину Божий помилуй, помилуй нас! Звертались також до Богородиці про заступництво: Маріє, Маріє, Мати Божа молися, молися за нас!
На закінчення наш паломницький хрест вкопали в землю. Прикріпили список Небесної сотні та в їх пам’ять відслужили Панахиду. Отець Олександр у своєму слові дав свідоцтво нескореності українського духа та відповів і собі на питання, яке його турбувало: чому мене Бог зберіг при житті? Тому, щоб я свідчив про героїзм і жертви Небесної сотні – сказав він.

оіл
http://cerkiew.gorowo.pl/

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK