Візит Владики Євгена Поповича в Ельблонзькому деканаті

Візит Владики Євгена Поповича в Ельблонзькому деканаті

Єпископ Помічник нашої Архиєпархії, Владика Євген Попович 18 березня 2014 року перебував з візитом в Ельблонзькому деканаті.
Основною метою поїздки була зустріч з Радою і Правлінням Карітас Перемсько варшавської арихиєпархії і обговорення напрямків діяльності цієї установи на найближчий період. В нараді, крім Єпископа, взяли участь: о. Іван Галушка — парох Моронга і директор Карітас, о. Богдан Ситчик — парох Лідзбарка Варм. і віцедиректор Карітас, о. Роман Стороняк — сотрудник в Елблонзі і Пасленку – секретар Карітас, о. Ярослав Гостинський — ельблонзький декан та Михайло Пульковський — економ Арихиєпархії.
Владика відвідав найбільшу інституцію нашого Карітасу – Центр суспільної підтримки в Генрикові коло Орнети. Ознайомився з методами і результатами праці, розмовляв з працівниками та вихованками цього дому суспільної допомоги. На підсумковій зустрічі з персоналом високо оцінив якість і ефекти праці.
З метою налагодження добрих відносин з представниками місцевого самоврядування відбулися також перемовини Єпископа з лідьбарзьким старостою та мером міста Орнета.
Після цього, парох Орнети, показав церкву і представив прогрес ремонтних робіт, які зустрілися з визнанням достойника нашої церкви.
Відтак Владика відвідав церкву в Ґодкові, де завершуються будівельно-ремонтні роботи в дерев’яній святині перенесеній з Купної біля Красичина. Тепер Ґодково стало мабуть єдиним в Польщі ґмінним центром, де є церква, натомість немає костела. Про переносини і ремонт розповів місцевий парох о. Мітрат Андрій Сорока.
На кінець відбулася зустріч з Радою і новопризначеним адміністратором парафії Циганок-Желіхово, о. Павлом Поточним, з метою обговорення проблеми ремонту церкви і приходства. На цій зустрічі, крім вище згаданих, були присутні також о. Ярослав Ґостинський, о. Іван Галушка та Михайло Пульковський.
Моронг, 2014-03-18
Михайло Пульковський

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK