Пам’ять о. Михайла Вербицького вшанували на його малій батьківщині в Явірнику Руському

Пам’ять о. Михайла Вербицького вшанували на його малій батьківщині в Явірнику Руському

У неділю 2 березня Отець Богдан Круба – в місцевій церкві св. Димитрія відправив урочисту Службу Божу з нагоди 199-річниці з дня народження о. Михайла Вербицького. З вітальним словом виступили генеральний консул України у м. Любліні п. Іван Грицан, пані Марія Туцка – голова спілки українців в м. Перемишль, Володимир Середа – голова товариства «Надсяння» м. Львова.

З Яворівщини прибула делегація у складі керівника відділу культури і туризму РДА Володимира Балуха, начальника управління агропромислового розвитку РДА Михайла Васильовського, директора школи мистецтв ім. о. Михайла Вербицького м. Яворова Олега Матвіїва, голови братства УПА Петра Вушка, головного редактора часопису «Яворівщина» Володимира Дацка.

У своєму зверненні від Яворівщини Володимир Балух, зокрема розділив тривогу виступаючих за долю України та наголосив, що Яворівщина дала до майданівської «Небесної сотні» і своїх трьох героїв: Романа Сеника – с.Наконечне ІІ, Романа Вареницю – с. Старий Яр, Віталія Коцюбу – с. Вороблячин.

«Ми всі були і свідками, а багато, хто і учасником Майдану, і знаємо, що кожен день учасники Майдану найперше молилися за долю України, декламували на пам’ять твори Тараса Шевченка та щогодини виконували гімн України» – зазначив Володимир Балух.

ЯВОРІВСЬТКА РДА

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK