КОНКУРС ЗНАННЯ В АРХИЄПАРХІЇ ЗАВЕРШИВСЯ

КОНКУРС ЗНАННЯ В АРХИЄПАРХІЇ ЗАВЕРШИВСЯ

Минулої суботи, 22 лютого, Катехитична комісія Архиєпархії Перемисько-Варшавської провела фінальний етап Конкурсу Знання для учнів гімназії. Конкурс був присвячений пізнанню євангелії від Матея. До фіналу катехити зголосили 47 учнів з парафії: Бані Мазурські, Бартошиці, Венгожево, Гіжицко, Гурово Іл., Добре Місто, Ельблонг, Круклянкі, Лельково, Лідзбарк Вар., Ольштин, Орнета, Пасленк і Пєнєнжно. Це були учні які перемогли в шкільно-парафіяльному етапі, що відбувся в половині грудня минулого року в школах та пунктах навчання релігії.

Конкурс почався молитвою за жертви убиті на Майдані Незалежности в Києві.

Учні мали завдання заповнити тести та доповнити євангельскі вислови.

Переможцями конкурсу показались:

І місце – Чебеняк Єва, І кл., парафія в Круклянках; катехит – с.Дам’яна Вільховська;

ІІ місце – Четирбок Филип, ІІІ кл., парафія в Гіжицку; катехит – с.Олена Манькут;

ІІІ місце – Галушка Андрій, ІІ кл., парафія в Пасленку; катехит – о. Роман Стороняк;

– Мазурек Мирослав, ІІ кл., парафія в Пасленку; катехит – о. Р. Стороняк

За перше місце Єва одержала таблєт. Филипа нагороджено спальним мішоком в якому можна спати на морозі а Мирослав та Андрій в нагороду одержали фірмові туристичні сумки. Першу десятку ногороджено футболками. Нагороджені та учасники одержали грамоти, солодке та ручки. Катехитам, що трудились підготовляючи учнів до конкурсу подяку склав Голова Катехитичної комісії.

Фінал організовано в Комплексі шкіл з укр. мовою навчання в Бартошицях з яким учні мали змогу познайомитись. Дякую пані директор Любомирі Тхір за зичливість та гостинність з якою нас зустріли в школі.

Завданням Конкурсу було поглиблити знання Свтого Письма та мотивувати нашу молодь, щоб вчилась користувати Св. Письмом. Один з батьків розповів мені про свою дитину як готувалась до конкурсу. «Отче, такий конкурс це супер справа. Моя доня так заангажувалась, що Святе Письмо носила до школи та безконечно читала Євангеліє навіть на уроках. А коли її товаришка поцікавилась тим, що читає (а читала Св. Письмо по-українськи) вона без вагання їй відповіла: Святе Письмо. Тим викликала і велике здивування в неї.» От, для таких хвилин в житі молодих людей і варто проводити подібні конкурси.

Після обіду та роздання нагород, учні мали змогу відвідати місцеву церкву в Бартошицях. Цей храм зараз розмальовують.

Конкурс ми закінчили спільною молитвою за мир в Україні.

о. Іван Лайкіш (cerkiew.gorowo.pl)

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK