У Ватикані молилися за Україну

У Ватикані молилися за Україну

24 лютого, після обіду, у соборі Святого Петра у Ватикані Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, очолив Молебень за мирну та соборну Україну. Молитва відбулася з ініціативи Посольства України при Святому Престолі за участю представників дипломатичного корпусу та української громади Рима.
Молебень до Пресвятої Богородиці віряни молились у символічному для України місці – бічному вівтарі базиліки на честь св. Еразма, де знаходяться мозаїчні зображення українських святих Володимира та Ольги. Блаженніший Святослав подякував п. Тетяні Іжевській, послу України при Святому Престолі, за ініціативу, а також послам різних Європейських країн. «У ці дні Україна була надзвичайно сильно поранена, – зазначив Глава УГКЦ, – і зараз ми повинні вилікувати її рани, – не лише тілесні, а й душевні рани нашого народу. Сьогодні нашим завданням є зупинити розбрат, непорозуміння та ненависть один до одного».

Слова особливої подяки Блаженніший Святослав висловив послам Польщі, Франції та Німеччини – країн, за посередництвом яких відбулося підписання мирного договору. «У найдраматичніші дні загострення конфлікту ваші міністри були в Україні, не покинувши наш народ в біді, що, на мою думку, зупинило кровопролиття», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

На завершення Блаженніший Святослав особисто привітався з представниками дипломатичного корпусу та висловив вдячність за їхню підтримку українського народу. Додамо, що на молитву за Україну прийшли посоли Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії, Угорщини, Австрії, Хорватії, Литви, Кіпру та Великобританії.

25 та 26 лютого з 10.00 – 17.00 в приміщенні Посольства України у Ватикані буде відкрита книга скорботи (м. Рим, via Giovanni Bessarione, 8).

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK