Заклик до молитви та посту в наміренні України

Заклик до молитви та посту в наміренні України

Перемишль – Вроцлав, дня 22 лютого 2014 р.

Всесвітлішим, Всечесним і Високопреподобним Отцям,
Преподобним Монахам і Монахиням та всім вірним
Української Греко-Католицької Церкви у Польщі

Слава Ісусу Христу!
Дорогі Брати і Сестри!

Президія Єпископської Конференції звернулась до всіх вірних у Польщі з закликом, щоб найближча п’ятниця 28 лютого була днем молитви та посту в наміренні України. Це черговий офіційний заклик польських єпископів в справі духовної підтримки України, в цьому важкому для неї часі. Заклик, як також багато різних загально-польських і єпархіяльних ініціятив, яких метою є молитовна підтримка, збирання ліків, дарів і грошей для допомоги Україні, приймаємо з вдоволенням та вдячністю. Цінимо цей знак братньої християнської солідарності римо-католицької Церкви і польського народу з Україною.
Закликаємо вірних Української Греко-католицької Церкви у Польщі приєднатись до цієї загально-польської ініціятиви та в п’ятницю 28 лютого також молитвою і постом випрошувати у Бога кращої долі для України та її народу. Беручи до уваги актуальну політичну ситуацію в Україні та велику динаміку змін, але також небезпеки які стають сьогодні перед українською державою, молитва і піст в наміренні України є тепер дуже потрібними.
Поновлюємо звернення, щоб не уставати в молитві за Україну та щоб під час Божественних Літургій у потрійній єктенії додавати молитовне візвання: «Ще молимось за мир в Україні, за скасування ворожнечі і ненависті, за збереження єдності і незалежності Держави та прав і гідності народу і за благословення для України,Господи, вислухай і помилуй!»

З архиєрейським благословенням

Архиєпископ Іван (Мартиняк)
Митрополит Перемисько-Варшавський

Владика Володимир (Ющак)
Єпископ Вроцлавсько-Ґданський

Владика Євген Попович
Єпископ помічник Перемисько-Варшавської Архиєпархії

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK