Різдво у Перемишлі

Різдво у Перемишлі

У понеділок 6 січня, у Архикатедральному Соборі Івана Хрестителя у Перемишлі о год. 22.00, служилося Велике Повечір’я з литією. Богослужіння очолював Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський Кир Іоан Мартиняк і владика Євген Попович. Після благословення хлібів Кир Іоан звернувся до вірних зі словом та різдвяними побажаннями. Опісля архикатедральний хор чудовим співом коляд завершив богослужіння.

У вівторок – 07.01.2014 р.Б. – у день Різдва Господа і Спаса нашого Ісуса Христа в Архикатедральному Соборі св. Івана Хрестителя у Перемишлі о год. 9.00 – слижилася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолювали: Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський Кир Іоан Мартиняк і владика Євген Попович. З різдвяним словом до мирян звернувся Кир Іоан, який у своїй проповіді сказав про народженого Бога, який є неосяжним, якого не можна побачити, який не міг появитися перед людьми, таким, яким Він є, який з любові до цілого свого сотворіння став людиною, щоб можна було в якийсь небудь спосіб Його зрозуміти і пізнати. На завершення Кир Євген подякував усім тим, які були заангажовані у приготуваннях храму до святкування Різдва Христового. Після Відпусту, при звуці коляд, Владики з дітьми зібралися біля вертепу і спільно молилися.

Опісля Служби Божої, в Архикатедральному Соборі Івана Хрестителя у Перемишлі Владика Євген служив Архиєрейську Святу Літургію у парафії в Лучицях. Парафіяни достойно привітали владику хлібом і сіллю, який перший раз офіційно навідав їхню спільноту. Нововисвячений владика звернувся з різдвяним словом, яке має наповнювати їхні серця радістю і надією Христа, який приходить до людей. Після Служби Божої лучицька спільнота подякувала владиці за те, що завдяки його праці як пароха протягом сімнадцяти років, сьогодні можуть молитися у своєму храмі.

о. Павло Рогунь

 

 

 

 

 

 

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK