Перша Архієрейська Свята Літургія владики Євгена Поповича у Перемишлі

Перша Архієрейська Свята Літургія владики Євгена Поповича у Перемишлі

22 грудня, в свято Зачаття Пресвятої Богородиці Святою Анною, в Соборі св. Івана Хрестителя у Перемишлі, владика Євген Попович – єпископ – помічник Перемисько – Варшавської Архієпархії відслужив свою першу Архієрейську Святу Літургію. Нагадаймо, що вчора владика Євген Попович прийняв єпископські свячення з рук Блаженнішого Святослава – Глави УГКЦ. В першій Архієрейській Літургії владики Євгена співслужив Митрополит Перемисько – Варшавський Архієпископ Іван Мартиняк, який виголосив проповідь та з вітальним словом звернувся до Владики Євгена в Його урочистий день. Святу Літургію співслужили також священики: о. митрат Андрій Сорока, о. проф. Ярослав Москалик, о. митрат Володимир Данилів, о. митрат Михайло Фецюх, о. прелат Мирон Михайлишин, о. Павло Рогунь, о. Павло Поточний, о. Богдан Крик, диякон Володимир Качмар. Літургію співав хор Собору св. Івана Хрестителя під диригуванням Ярослава Вуйцика. Владика Євген подякував усім присутнім за спільну молитву та духовну підтримку. Святкування в Соборі завершилися архієрейським благословенням, яке Владика Євген уділював кожному зокрема вірному. Варто згадати, що на свято численно прибули не тільки парафіяни Перемиського Собору, але також вірні з інших місцевостей Архієпархії.
Сьогоднішня подія сповнила всіх присутніх великою духовною радістю та була винятковою. Відчувалося піднесений молитовний настрій. Варто згадати, що владика Євген Попович від 1996 року виконував служіння протосинкела Архиєпархії та пароха Архікатедрального Собору в Перемишлі. Присутні вірні просили у владики Євгена благословення та одночасно заносили молитви про опіку Пречистої Богородиці у Його пастирському служінні.
Анна Степан

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK